ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:47:00 π.μ. | |
Μαθητές του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου
Πρόσφατα στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε δράση στο πλαίσιο του εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω» που υλοποιείται τη σχολική χρονιά 2018-19. Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας με τις εκπαιδευτικούς Ελένη Βασιλοπούλου και Μαρία Μπέλλιου και με το διευθυντή του σχολείου Τάσο Ζόμπολα επισκέφτηκαν το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου.

Η υποδοχή που επιφύλαξαν στους φιλοξενούμενους οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Αργολίδας Ελένη Μάρα και η διευθύντρια του σχολείου από το Ναύπλιο Βασιλική Τσαγκαρέλλη ήταν θερμή.

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του 13ου Δημοτικού Σχολείου: «Μας υποδέχτηκαν με τους ήχους καλωσορίσματος τραγουδιών αφρικανικού και ελληνικού παραδοσιακού με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών μουσικής και φυσικής αγωγής του σχολείου. Ακολούθησε παρουσίαση της πόλης και της ιστορίας του Ναυπλίου από τη διευθύντρια του σχολείου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε ξενάγηση-βιωματική επίσκεψη κατά την οποία οι ντόπιοι μαθητές ξενάγησαν τους μαθητές από την Καλαμάτα σε ιστορικά σημεία της πόλης τους. 

Η δράση αποτέλεσε μια ευκαιρία για τους μαθητές να κατανοήσουν τις έννοιες της φιλοξενίας και της ενεργούς πολιτειότητας μιας και η δράση που πραγματοποίησαν ήταν σε εθελοντική βάση και προήγαγε τη γνωριμία της πόλης στους άλλους. Με αυτό τον τρόπο οι μαθητές έγιναν πρεσβευτές του τόπου τους σε μαθητές άλλου τόπου. Παράλληλα μέσα από τη δράση έγινε και αλληλογνωριμία ανάμεσα στους εμπλεκόμενους. 

Στο τέλος δόθηκε υπόσχεση ότι θα υπάρχει διάρκεια στη δράση με τακτική εξ αποστάσεως επικοινωνία και στο προσεχές χρονικό διάστημα όλοι οι εμπλεκόμενοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα βρεθούν σε αντίστοιχη συνάντηση στην Καλαμάτα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ