ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου στην Ιταλία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. |
Εκπαιδευτική επίσκεψη του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου στην Ιταλία
 Ολοκληρώθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στην Ιταλία στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning «Challenge Accepted», που διήρκεσε από την 31η Μαρτίου έως την 6η Απριλίου 2019 . Οι μαθητές επισκέφτηκαν το συνεργαζόμενο σχολείο στο Prato στην περιοχή της Φλωρεντίας, και τις πόλεις της Πίζα, της Μπολόνια, της Σιέννα και του Σαν Τζιμινιάνο.
Η πιο σημαντική ημέρα της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η ημέρα στο συνεργαζόμενο σχολείο. Οι μαθητές πέρασαν μια ολόκληρη σχολική ημέρα μαζί με του μαθητές του Ιταλικού σχολείου. Οι μαθητές του σχολείου του Prato υποδέχθηκαν τους μαθητές μας στο αμφιθέατρο και είχαν ετοιμάσει ειδικό πρόγραμμα. 
Γνωρίστηκαν μέσα από παιχνίδι συζήτησης στην αγγλική γλώσσα σε ομάδες, έκαναν μια λεπτομερέστατη ξενάγηση στο σχολείο τους και στις αίθουσες διδασκαλίας, παρουσίασαν όλοι τα σχολεία τους και τις πόλεις τους με παρουσιάσεις που είχαν προετοιμάσει. 
Οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ανταλλάξανε απόψεις, διδακτικές πρακτικές, πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά συστήματα των 2 χωρών και για τη λειτουργία του Ιταλικού σχολείου. Στο τέλος υπήρχε και ένα πλούσιο κέρασμα που είχαν φροντίσει οι Ιταλοί μαθητές, με συνοδεία μουσικής που επιλέξανε τα παιδιά.
Οι μαθητές μας συνδέθηκαν και προσωπικά με τους Ιταλούς μαθητές, μετά από την εξ αποστάσεως «συνάντησή» τους μέσα από την πλατφόρμα του eTwinning και το πρόγραμμα συνεργασίας με των 2 σχολείων και με άλλο ένα της Πολωνίας. 
Το πρόγραμμα «Challenge Accepted» που δημιουργήθηκε από το σχολείο μας αφορά σε μια σειρά προκλήσεων στις οποίες οι μαθητές καλούνται να συμμετέχουν, να γνωριστούν, να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και τον τόπο τους μέσα από τη χρήση ψηφιακών εργαλείων. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μαθητές όλων των τάξεων.
Μια ακόμη σημαντική ημέρα της επίσκεψης ήταν η ημέρα της επίσκεψης στη Φλωρεντία. Οι μαθητές με τους συνοδούς τους ξεναγήθηκαν από επαγγελματία ξεναγό στο παλάτι Pitti των Μεδίκων και στην γκαλερί Uffizi. Το παλάτι Pitti αγοράστηκε από τους Μεδίκους το 1549 και εξελίχθηκε σε πραγματικό θησαυροφυλάκιο, καθώς οι διαδοχικές γενεές συσσώρευσαν εκεί πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα και κάθε είδους πολυτελή τεχνουργήματα της Αναγέννησης. Στη γκαλερί Uffizi οι μαθητές είδαν τα σημαντικότερα έργα από τον 13ο μέχρι τον 18ο αιώνα που συνθέτουν μία από τις σημαντικότερες συλλογές αναγεννησιακής τέχνης.
Οι μαθητές αλλά και οι συνοδοί καθηγητές κ. Δ. Καλκανάκος, κ. Α. Κριεμάδη, κ. Δ. Παπακωνσταντίνου και κ. Μ. Νομικού έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις από το ιταλικό σχολείο αλλά και από τις πόλεις και τα αξιοθέατα που επισκέφτηκαν.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ