ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου επισκέφτηκαν την ιστορική εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:36:00 μ.μ. | |
Μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου επισκέφτηκαν την ιστορική εφημερίδα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ»
Την πιο ιστορική εφημερίδα, τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ», που κυκλοφορεί από το 1898, επισκέφτηκαν χθες το μεσημέρι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου, οι οποίοι βρέθηκαν στον Βόλο για την τριήμερη εκπαιδευτική τους εκδρομή, που άρχισε προχθές Κυριακή με την αναχώρηση να είναι για σήμερα Τρίτη.

Τους 13 μαθητές καλωσόρισε ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας κ. Δημήτρης Πελεκούδας, που τους «ξενάγησε» στα γραφεία της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», και τους εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθείται μέχρι η εφημερίδα να «κρεμαστεί» στα περίπτερα.

Οι 13 μαθητές της Β’ Τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ναυπλίου συνοδεύονταν από την καθηγήτριά τους κ. Εύα Πέπη και οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την έκδοση της εφημερίδας, ενώ ενημερώθηκαν και για το σάιτ της (e-thessalia.gr) και τη διαφορά ανάμεσα σε έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση.

Ενημερώθηκαν για τα χρόνια έκδοσης της «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», για το κάθε πότε βγαίνει, για πόσους ανθρώπους εργάζονται, με ποιες ειδικότητες, ενώ δεν παρέλειψαν να ρωτήσουν και για κάποια θέματα, όπως για παράδειγμα αν η ηλεκτρονική έκδοση έχει επηρεάσει τις πωλήσεις της έντυπης, αν οι άνθρωποι ακόμα αγοράζουν εφημερίδα, πώς επηρέασε η ψηφιακή τεχνολογία και ποιες είναι οι σημαντικότερες αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Ναυπλίου συμμετέχει με 60 μαθητές σε τρία εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία είναι το μαθητικό περιοδικό «Φλασάκι» που εκδίδεται κάθε χρόνο τα τελευταία 7 χρόνια, το πρόγραμμα «Επαναχρήσεις βιομηχανικών κτιρίων» και το πρόγραμμα «Ο σιδηρόδρομος, παρόν και μέλλον των μεταφορών».

Οι 13 μαθητές που επισκέφτηκαν τη «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ανήκουν στην ομάδα του προγράμματος για το μαθητικό περιοδικό «Φλασάκι» και ήταν οι εξής: Ανδριανόπουλος Αλέξανδρος, Γρηγορόπουλος Γεώργιος, Γαβρήλου Ελένη, Γιαννοπούλου Δήμητρα, Γκόγκα Έλενα, Δρούζας Ιωάννης, Μίχου Μαρία, Ίσσα Ραζί, Μπαλταγιάννης Μάριος, Καρούτζου Ηλιάνα, Καρδαμπίδης Βασίλης, Λαμπροπούλου Στυλιανή, Ρεβίθης Ελευθέριος.

Οι μαθητές και η συνοδός τους καθηγήτρια αποχωρώντας από την εφημερίδα ευχαρίστησαν για τη φιλοξενία και τις πληροφορίες που τους παρείχε ο διευθυντής σύνταξης κ. Δημήτρης Πελεκούδας.

Πηγή: e-thessalia.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ