ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

«Πάμε ξανά απ’ την αρχή» τραγούδησαν μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους με την Ρίτα Αντωνοπούλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:36:00 μ.μ. | |
«Πάμε ξανά απ’ την αρχή» τραγούδησαν μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Άργους με την Ριτα Αντωνοπούλου
 Μια όμορφη εκδήλωση, αφιερωμένη στην Ρίτα Αντωνοπούλου, διοργάνωσαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Άργους στα πλαίσια Πολιτιστικού προγράμματος που εκπονήθηκε στο σχολείο και στα πλαίσια της δράσης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ».

Η εκδήλωση είχε τίτλο: «Πάμε ξανά απ’ την αρχή» από το ομώνυμο τραγούδι της Ρίτας Αντωνοπούλου. 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιατράκος Γιάννης, ο Διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Άργους κ. Πιστεύος Νίκος και η Υποδιευθύντρια του 1ου ΕΠΑΛ Άργους κ. Σωτηροπούλου Βασιλική. Στην αρχή προβλήθηκε ένα σύντομο βίντεο με τις δράσεις των μαθητών τα τελευταία χρόνια.
Οι μαθητές παρουσίασαν στη συνέχεια, ταινία αφιέρωμα στη Ρίτα, με τίτλο «Πάμε ξανά απ’ την αρχή». Ένα μαγικό ταξίδι στο χρόνο με τρυφερές εικόνες, όπου εύθραυστες μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι, δίνουν τη θέση τους σε ροκ μπαλάντες των Αγγελάκα και Παυλίδη, ο κόσμος του Θάνου Μικρούτσικου, συνυπάρχει και ενώνεται με τον Λέοναρντ Κοέν, την μελωδία των τραγουδιών της Έντιθ Πιάφ, την υγρασία των στίχων του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το μέγεθος του Μίκη Θεοδωράκη, την οικειότητα και την ψυχή του Σταμάτη Κραουνάκη, καθώς και με τραγούδια νέων δημιουργών, όπως του Μανόλη Ανδρουλιδάκη, του Θοδωρή Οικονόμου και του Σταύρου Σιόλα. Ακολούθησε ταινία αφιέρωμα στον εξαιρετικό μουσικό Μανώλη Ανδρουλιδάκη Η χορευτική ομάδα δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη γιορτή. 
Ο μαθητής Γιάγος Κώστας χόρεψε ένα εκπληκτικό ζεϊμπέκικο με τους ήχους της «Ρόζας» του Θάνου Μικρούτσικου. Η αγαπημένη ερμηνεύτρια παρακολουθούσε εντυπωσιασμένη τη δουλειά των μαθητών και δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή της. Στη συνέχεια έγινε απονομή αναμνηστικών πλακετών των σχολείων στην Ρίτα Αντωνοπούλου από τον κ. Γιατράκο Γιάννη και στον Μανώλη Ανδρουλιδάκη από τον κ. Πιστεύο Νίκο.
Οι μαθητές του Μηχανολογικού τομέα πρόσφεραν στην Ρίτα και τον Μανώλη ξυλόγλυπτες αναμνηστικές κατασκευές τους. Συγκινημένη η ερμηνεύτρια παρέλαβε την πλακέτα και το δώρο των μαθητών και ευχαρίστησε όλους για την όμορφη τιμητική εκδήλωση. 
Στη συνέχεια ακολούθησε μια ξεχωριστή μουσική παράσταση για μια φωνή και μια κιθάρα, με δυνατές στιγμές από το προσωπικό ρεπερτόριο της Ρίτας και επιλογές από όλα αυτά που αγάπησε στη μουσική της διαδρομή, όπως συνθέσεις των: Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη. Ένα ρεσιτάλ ερμηνείας των δύο μοναδικών καλλιτεχνών, που συνομιλούν στο σήμερα, κοιτώντας στο παρελθόν, στο παρόν και στο μέλλον. Και η όμορφη εκδήλωση έκλεισε με το τραγούδι «Μικρόκοσμος» του Ναζίμ Χικμέτ, που τραγούδησε η Ρίτα μαζί με τη μαθήτρια Κωνσταντίνα Κατσικάρη.
Μια παρέα, γεμάτη χαμόγελα μόνο, επιβεβαίωσε άλλη μια φορά ότι ο πολιτισμός και η ιστορία του διδάσκεται μόνο από τις δημιουργικές προσπάθειες των ίδιων των μαθητών, με τη καθοδήγηση των δασκάλων και των ανθρώπων που υπηρετούν την ΤΕΧΝΗ χωρίς να αποζητούν οφέλη. Ρίτα, Μανώλη σας ευχαριστούμε που κάνατε το όνειρό μας πραγματικότητα!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ