ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Τελετή έναρξης στο Ναύπλιο του 2ου Διεθνούς "Valencia C.F. Elite Tournament - Διαμαντής Ανδρώνης"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:27:00 μ.μ. | |
Τελετή έναρξης στο Ναύπλιο του 2ου Διεθνούς "Valencia C.F. Elite Tournament - Διαμαντής Ανδρώνης"
 Τελετή έναρξης για το 2ο διεθνές τουρνουά «Valencia C.F. Elite Tournament» στη μνήμη του Διαμαντή Ανδρώνη πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Ναυπλίου, τη Δευτέρα 22 Απριλίου.

Το τουρνουά συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων και το δίκτυο σχολών ποδοσφαίρου της Valencia C.F. για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, 22-25 Απριλίου, στη μνήμη του Διαμαντή Ανδρώνη, έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Αργολίδας.
Την έναρξη του Διεθνούς Τουρνουά κήρυξε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, παρουσία αθλητών από τις ακαδημίες Valencia CF, ΑΠΟΕΛ, Ατρόμητος Αθηνών, Vojvodina FC Serbia, Barrocco Academy Sofia, Επίλεκτες ομάδες δικτύου Valencia CF Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Επίλεκτη ομάδα δικτύου Bayern FC στις ΗΠΑ κα.
Κατά την διάρκεια της έναρξης του τουρνουά έγιναν τιμητικές βραβεύσεις στους διεθνείς παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και πρεσβευτές του «Valencia C.F. Elite Tournament» Θεόφιλο Καρασαβίδη και Λεωνίδα Βόκολο από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων.
Στην τελετή έναρξης παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Σταυρος Γαβρήλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Γαβρήλος, η επιτετραμμένη για θέματα παιδείας του Δήμου Ναυπλιέων Μαρία Ράλλη, το μέλος του ΣΕΓΑΣ Γιάνης Μπόλλας κ.α.
Το τουρνουά περιλαμβάνει και παράλληλες εκδηλώσεις όπως:

-Διαγωνισμός Δεξιοτεχνίας - kick up skills, αφιέρωμα μνήμης στον Διαμαντή Ανδρώνη και σεμινάριο προπονητών στη συνεδριακή αίθουσα του πολυχώρου «Φουγάρο» Ναυπλίου, την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 19:00.
Το διεθνές τουρνουά διεξήχθη πέρυσι για πρώτη φορά και στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία με τη συμμετοχή σπουδαίων ομάδων όπως η Valencia, η ΑΕΚ, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Παναιτωλικός καθώς και επίλεκτες ομάδες του Δήμου Ναυπλίου, της Global Premier Soccer Team από τις ΗΠΑ και των GPS SEE /Valencia CF Elite Program από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Κύπρο.
Ο Δήμος Ναυπλιέων έχει καταστεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς αθλητικούς τουριστικούς προορισμούς και αυτό χάρις στις προσπάθειες του Δημάρχου Ναυπλιέων, Δημήτρη Κωστούρου, ο οποίος δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές ώστε ο δήμος Ναυπλιέων να έχει φτάσει να γινεί γνωστός για ακόμη ένα λόγο, αυτόν των μεγάλων αθλητικών γεγονότων που διοργανώνει.
Ο Διαμαντής Ανδρώνης γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1934 στο Ναύπλιο και απεβίωσε την 1η Ιανουαρίου 2016. Υπήρξε ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Πανναυπλιακού. Πρωτοφόρεσε την φανέλα του Πανναυπλιακού, σε ηλικία 15 ετών. Από πολύ μικρός ξεχώρισε για την απαράμιλλη τεχνική του, την αλτικότητα του (ήταν και αθλητής του άλματος εις ύψος) και την εκτελεστική του δεινότητα. Ήταν ο φυσικός ηγέτης της ομάδας και πρωταγωνίστησε στην εκπληκτική πορεία του Πανναυπλιακού στη Β’ Εθνική από το 1959 ως το 1965. Την περίοδο 1955-56 αγωνίστηκε στον Εθνικό Πειραιώς . Μάλιστα την 1η Ιουνίου 1955, σ’ ένα φιλικό αγώνα στην Ν. Φιλαδέλφεια με την Α.Ε.Κ. (1-1), σκόραρε στο 4’ λεπτό σε βάρος της ομάδα που υποστήριζε τα παιδικά του χρόνια. Τον Αύγουστο του 1956 επέστρεψε στον Πανναυπλιακό, όπου και αγωνίστηκε μέχρι το 1965. Ο Ανδρώνης υπήρξε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα που μπήκε στο πάνθεον των «αθάνατων σκόρερ» (50γκολ) της Β’ Εθνικής. Μάλιστα μέχρι την στιγμή που σταμάτησε να αγωνίζεται (1965) ήταν ο κορυφαίος σκόρερ της Β’ Εθνικής κατηγορίας με 76 γκολ.
Την περίοδο 1963-64 για ένα μικρό χρονικό διάστημα εκτέλεσε και χρέη προπονητή στον Πανναυπλιακό. Το 1969 ο Ανδρώνης επέστρεψε στην ενεργό δράση για να βοηθήσει τον Πανναυπλιακό στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Αγωνίστηκε μέχρι τον Ιανουάριο του 1970 (11 συμμ.) και πέτυχε 2 γκολ. Ο Ανδρώνης αγωνίστηκε με τον Πανναυπλιακό για 16 περίπου χρόνια και πέτυχε 78 γκολ στην Β’ Εθνική και 24 γκολ στο Κύπελλο Ελλάδας.

Στο 2ο Valencia C.F. Elite Tournament «Διαμαντής Ανδρώνης»  θα συμμετέχουν πάνω από 30 ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι ομάδες που συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν με παίκτες από διαφορετικές χώρες και επιπλέον να αγωνιστούν σε ένα πολυπολιτισμικό τουρνουά που προάγει την ευγενή άμιλλα.

Οι αγώνες θα γίνουν σε πέντε γήπεδα του Δήμου Ναυπλίου με φυσικό αλλά και τεχνητό χλοοτάπητα και στις εξής κατηγορίες:

- U18, Γεννηθέντες 2001-2002 - 11Vs11,
- U16, Γεννηθέντες 2003-2004 - 11Vs11,
- U14, Γεννηθέντες 2005-2006 - 11Vs11,
- U12, Γεννηθέντες 2007-2008 - 9 vs 9,

Κάθε κατηγορία θα περιλαμβάνει 8 ομάδες που θα τοποθετηθούν σε ομίλους των 4 ομάδων όπου η κάθε ομάδα θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες τρεις από μία φορά. Οι ομάδες θα παίξουν στην τελική φάση σε αγώνες κατάταξης (play off – play out).

Με αυτόν τον τρόπο, κάθε ομάδα θα παίξει 4 αγώνες. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς της FIFA και της Ε.Π.Ο. εκτός των κανονισμών που θα αναφέρονται ξεχωριστά στην προκήρυξη των αγώνων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ