Κυριακή, 7 Απριλίου 2019

Χειρουργοί εκπροσώπησαν την Αργολίδα στο 3o συνέδριο της Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:19:00 μ.μ. | |
Χειρουργοί εκπροσώπησαν την Αργολίδα στο 3o συνέδριο της Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας
 Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής, στην Αθήνα με ενεργό συμμετοχή 1350 επαγγελματιών υγείας το 3o συνέδριο της Επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας. 

Ομιλητές προσκεκλημένοι ήταν διαπρεπείς καθηγητές Χειρουργικής, Ελληνες της διασποράς, όπως ο George Velmachos, Elias Degiannis, Chris Giannou, Peter Giannoudis, Aristomenis Exadaklylos. 
Κύρια θέματα του Συνεδρίου αποτέλεσαν η οργάνωση της προνοσοκομειακής φροντίδας σε Ευρωπαικά επίπεδα, η ορθολογικώτερη διαχείρηση των επειγόντων περιστατικών εκτός Νοσοκομείων, η εισαγωγή των διασωστών στην γνώση της αντιμετώπισης των μαζικών καταστροφών, η επέκταση του πιλοτικού προγράμματος ΚΑΡΠΑ σε όλα τα σχολεία τη Ελλάδας και η ενεργός συμμετοχή και εκπαίδευση των μαθητών στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση. 
Τη τελευταία μέρα του Συνεδρίου με προσκεκλημμένους την πολιτική ηγεσία, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΚΑΒ, το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος συντονίστηκε ανοικτή συζήτηση για την αναγκαιότητα δημιουργίας συστήματος τραύματος στην Ελλάδα. Τη συζήτηση συντόνισε ο καθ. Χειρουργικής κος George Velmachos.

Την Αργολίδα εκπροσώπησαν οι Χειρουργοί κος Γκανάς, κος Μασσαλής, και η καρδιολογος κα Χασάπη

Για την οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου
Παναγιώτης Γκανάς
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ