ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Λαϊκή Ενότητα Αργολίδας: 52 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απρίλη 1967

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:09:00 μ.μ. | |
Ο αγώνας για εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία συνεχίζεται

Συμπληρώνονται φέτος 52 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου, αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας του αμερικανικού παράγοντα με την εγχώρια αντίδραση. 52 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα που «επισφράγισε» με τον πλέον εμφατικό τρόπο την εκτροπή και το μετεμφυλιακό παρακράτος που γνώρισε η πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Η Λαϊκή Ενότητα τιμά όλους εκείνους τους αγωνιστές (κομμουνιστές, αριστερούς και πραγματικούς δημοκράτες) που αγωνίστηκαν και αντιστάθηκαν σθεναρά ενάντια στη βίαιη κατάλυση -χωρίς προσχήματα- της Δημοκρατίας και την επταετή χούντα των συνταγματαρχών, δοκιμάζοντας τα όρια της ανθρώπινης ύπαρξης και εισπράττοντας τη μήνιν των φασιστών με εξορίες, φυλακίσεις, βασανισμούς και δολοφονίες.

Η θλιβερή αυτή όμως επέτειος αποτελεί παράλληλα, πέραν της απότισης φόρου τιμής στην προσφορά και τη μνήμη των θυμάτων της χούντας, ένα διαρκές μάθημα ιστορίας.

Το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967 δεν προέκυψε τυχαία αλλά επιβλήθηκε όταν ο αμερικανικός παράγοντας (κατ’ ουσίαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ), σε συνεργασία με το εγχώριο κατεστημένο, το στήριξε με κάθε τρόπο για να εξυπηρετήσει τους σχεδιασμούς του στην περιοχή, κατάληξη των οποίων ήταν και η τραγωδία της Κύπρου και αφού πρώτα, το έδαφος είχαν προλειάνει το ψυχροπολεμικό κλίμα της μετεμφυλιακής Ελλάδας, το παρακράτος, η αντικομμουνιστική υστερία και η κρίση του εγχώριου πολιτικού συστήματος.

Και υπό το πλαίσιο αυτό, αποτελεί μέγιστη πρόκληση αλλά πολύ περισσότερο μέγιστη προσβολή στο σύνολο του αντιδικτατορικού αγώνα οι επικλήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα περί «κοινών αξιών» με τις ΗΠΑ, έχοντας καταστήσει τόσο ο ίδιος όσο και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνολικά την Ελλάδα πιόνι στους σύγχρονους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και άθυρμα στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Βρυξελλών.

Αποτελούν μέγιστη προσβολή και υποκρισία οι δήθεν «προοδευτικές συμμαχίες» που δημιουργούνται από σημαιοφόρους και ανθυποβαστάζους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και του κεφαλαίου, τάχα για να σταματήσουν την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς, με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή να συνεχίζει ακάθεκτη τη «δράση» της και τη δίκη της να μην ολοκληρώνεται.

Σήμερα, λοιπόν, 52 χρόνια μετά την αμερικανοκίνητη δικτατορία, ο ελληνικός λαός που, λόγω και της ένταξης στα ταπεινωτικά και εξοντωτικά για την κοινωνία μνημόνια, βιώνει συνθήκες λεηλασίας των εισοδημάτων, φτώχειας και ανεργίας, συναντά ξανά στην πραγματικότητα την κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας, καλείται να πει ένα δυνατό, βροντερό μαζικό «ΟΧΙ»:

– σε οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των Αμερικάνων, που βάζουν φωτιά στην ευρύτερη περιοχή μας,

– στο ΝΑΤΟ και στις βάσεις του θανάτου,

– στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που συνεχίζουν να εξοντώνουν την πλειονότητα της κοινωνίας,

– στο ευρώ, την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση του κεφαλαίου, των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και των λόμπι.

52 χρόνια από την 21η Απριλίου 1967 και εννιά χρόνια μετά την υπαγωγή στα μνημόνια, συνεχίζουμε να παλεύουμε για την προάσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας, της Δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας καθώς και των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, που πλήττονται βάναυσα.

Αγωνιζόμαστε για μια νέα Ελλάδα, ελεύθερη, δημοκρατική, κυρίαρχη, αντιιμπεριαλιστική και ανεξάρτητη, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, με εθνικό νόμισμα και τους εργαζόμενους και τον λαό κυρίαρχο στον τόπο μας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ