ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Με 60 συμμετοχές η 1η έκθεση “Alte Peloponnese” στην Καλαμάτα (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:22:00 μ.μ. |
Με 60 εκθέτες η 1η έκθεση “Alte Peloponnese” στην Καλαμάτα (βίντεο)
 60 έκθετες απ’ όλη την Πελοπόννησο έχουν επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής την συμμετοχή τους στην πρωτοποριακή Παμπελοποννησιακή έκθεση τουρισμού ειδικών ενδιαφερόντων “Alte Peloponnese” που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Καλαμάτα, με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Η έκθεση, η οποία στόχος των διοργανωτών είναι να γίνει θεσμός, θα διοργανωθεί στον περιβάλλοντα χώρο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, στην πλατεία «Παν.Φωτέα» (στα γνωστά «ουζάκια») και θα λειτουργεί από 19 έως 21 Απριλίου από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Εκπλήξεις και δώρα θεματικού τουρισμού θα κληρώνονται ανά μία ώρα σε επισκέπτες της έκθεσης, η οποία θα έχει ελεύθερη είσοδο.
Ανάμεσα στους 60 εκθέτες περίπου 30 προέρχονται από την Μεσσηνία και οι υπόλοιποι από την Πελοπόννησο. Παράλληλα έχουν προσκληθεί 10 θεματικοί δημοσιογράφοι μέσω των ρεπορτάζ και αναφορών των οποίων η πόλη μας αναμένεται να διαφημιστεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Για το πρόγραμμα και παράλληλες εκδηλώσεις αλλά και στους νέους συνεργάτες: το Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση», τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Dance Challenge και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, μίλησαν χθες στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησαν σε

● Νίκος Κουρής (εκπρόσωπος Τύπου): «Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από Παρασκευή 19 /4, 9 το πρωί με 9 το βράδυ. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή το απόγευμα σε ώρα που θα ανακοινωθεί. Έχουμε ξεπεράσει τους 60 εκθέτες. Την προηγούμενη εβδομάδα η «Alte Peloponnese» ταξίδεψε σε όλη την Πελοπόννησο: Κόρινθο, Άργος, Τρίπολη και Γύθειο.

Ευχαριστούμε τα Επιμελητήρια που μας διέθεσαν αίθουσα και τις υπηρεσίες τους.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που αυτό το εγχείρημα πηγαίνει πάρα πολύ καλά.

Εκτός από το καθαρόαιμο κομμάτι της έκθεσης που είναι ο θεματικός τουρισμός, σε αυτή την περίπτωση εννοούμε δραστηριότητες φύσης, θα έχουμε και παράλληλες εκδηλώσεις. Κάθε μεσημέρι θα έχουμε show cooking, πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σας περιμένουμε όλοι στην Καλαμάτα 19 με 21 Απριλίου για το μεγαλύτερο γεγονός για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο που γίνεται για πρώτη φορά» είπε και συνέχισε «Σε συνεργασία με το σχολείο τουρισμού με το οποίο είναι συνδιοργανωτής ετοιμάζουμε πολύ ωραίες ομιλίες. Μαζί μας θα είναι ο Βασίλης Πολύζος, ο οποίος θα μας μιλήσει για τα social media marketing. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι στον τουρισμό πολλές επιχειρήσεις, πολύ επαγγελματίες δουλεύουν Online από τα social media και νομίζω πως θα είναι μια καλή ευκαιρία να ακούσουμε από τους ειδικούς. Επίσης έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε τον Ιωάννη Λαγό, ιδρυτή του «Μαίναλο trail». 

Αυτή τη στιγμή στην Πελοπόννησο έχουμε να χαρά να έχουμε 880 Km μονοπατιών, καλντεριμιών, τα οποία έχουν καθαρίσει και πάρα πολύ τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν πολλές διαφορετικές τοποθεσίες και μέρη του τόπου μας. Το Σχολείο Τουρισμού έχει φροντίσει να είναι κοντά μας κι ένα μεγάλο μέρος της εκπαιδευτικής κοινότητας, πολλά παιδιά τα οποία σπουδάζουν στα ΙΕΚ Τουρισμού.

Μετά από πρόταση των εκθετών θα προσφέρονται δώρα, τα οποία θα κληρώνουμε κάθε μια ώρα στους φίλους επισκέπτες. Μια σημαντική πρωτοβουλία για να μπορέσουν οι άνθρωποι που θα έρθουν να κερδίσουν δώρα σε σχέση με τον θεματικό τουρισμό.»

● Παναγιώτης Χρυσομάλλης (γραμματέας Συλλόγου ιδιοκτητών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Δήμου Καλαμάτας):

«Καλούμε τους συναδέλφους ιδιοκτήτες καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, όπως προσκομίσουν διαφημιστικό υλικό των επιχειρήσεών τους, σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτωση του συλλόγου στην πρώτη Παμπελοποννησιακή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού. Ώστε και οι εκθέτες όπως και πάρα πολύ επισκέπτες της έκθεσης να έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα καταστήματά μας.
Πληροφορίες για το πότε μπορείτε να φέρετε το υλικό σας μπορείτε να λάβετε από τη σελίδα της έκθεσης (σ.σ. Alte Peloponnese) στα social media.

Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τα καταστήματα του λιμανιού και ειδικά της παραλιακής ζώνης τα οποία δυστυχώς βιώνουν έναν παρατεταμένο οικονομικό χειμώνα!»

● Νίνα Δράκου (πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Dance Challenge): «Ευχαριστούμε πολύ για το κάλεσμα και με χαρά θα πλαισιώσουμε πολιτιστικά αυτές τις δυο ημέρες, Παρασκευή και Σάββατο 19 και 20 Απριλίου αλλά και στα πλαίσια της τελετής έναρξης θα πλαισιώσουμε με χορευτικά δρώμενα. Θα έχουμε μια ημέρα παράδοσης, αφιερωμένη στον πολιτισμό μας και την επόμενη, μοντέρνο χορό!
Θα συμμετέχουν διάφοροι σύλλογοι και σχολές χορού από την πόλη μας, όπως ο Λεύκιππος Χορευτικός Όμιλος από την Μάνη, το «Αργώ» από την Αγ. Τριάδα, η ακαδημία χορού «Απόλλων και Άρτεμις» και αναμένονται κι άλλοι σύντομα»

Η ανάδειξη και πρωτογενή του τουριστικού, του αθλητικού και πολιτιστικού προϊόντος μέσα από ένα δίκτυο συνεργασιών και συνεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων παραμένουν κύριοι πυλώνες της αειφόρας ανάπτυξης στην Πελοπόννησο.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στη έκθεση, να γίνει θεσμός μεγάλος και κάθε χρόνο έχει αυξανόμενες επιχειρήσεις.»

● Αλεξάνδρα Καραβασίλη (Επιστημονική Διευθύντρια κέντρου αποκατάστασης «Διάπλαση»: «Είναι πολύ ευτυχές το γεγονός ότι η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού έρχεται σαν αποτέλεσμα συνεργασία φορέων, όπως είναι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και άλλοι φορείς.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα αυτών των φορέων η διάπλαση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και συμμετέχει με ιδιαίτερη χαρά. Ήδη αρκετά μέλη της ομάδας της «Διάπλασης» επιλέγουν δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με εναλλακτικό τουρισμό και απολαμβάνουν αυτό το είδους τουρισμό. Σε αυτή την διοργάνωση η «Διάπλαση» συμμετέχει με χαρά καλύπτοντας όποτε καταστεί ανάγκη με ασθενοφόρο και διασώστες.»

● Κωνσταντίνος Ξιάρχος (εκπρόσωπος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος): «Θα δείξουμε ενεργειακό πρωινό για τους αθλητές το Σάββατο και την Κυριακή γεύμα με πρωτεϊνούχα ζυμαρικά και μπάρες ενέργειες για τους αθλητές και όλο τον κόσμο που θέλει να αθληθεί.»

Πηγή: kalamatatimes.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ