Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019

8 συλλήψεις στην Αργολίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:30:00 π.μ. | |
8 συλλήψεις στην Αργολίδα
 Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πραγματοποιήθηκαν από την 22.4.2019 έως και χθες (24.4.2019), στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.  Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε εννιακόσια τρία (903) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια εξήντα ένα (661) ήταν ημεδαποί και διακόσια σαράντα δύο (242) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε εξακόσια ενενήντα εννέα (699) οχήματα.  Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν δώδεκα (112) άτομα, από τα οποία πενήντα οκτώ (58) ήταν ημεδαποί και πενήντα τέσσερα (54) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν εξήντα εννέα (69) άτομα.


Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:

Τρεις (3) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Μία (1) ημεδαπή στην Αργολίδα, για παράβαση της νομοθεσίας περί Βεγγαλικών, Πυροτεχνημάτων και Φωτοβολίδων.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους
Τρεις (3) ημεδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός και ένας (1) αλλοδαπός στη Λακωνία, για ναρκωτικά, εκ των οποίων ο ημεδαπός και για παράβαση της νομοθεσίας για τα βεγγαλικά και τις κροτίδες.
Ένας (1) ημεδαπός στη Λακωνία, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
Τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
Δέκα (10) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) αλλοδαπός στη Μεσσηνία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
Έξι (6) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για καταδικαστικά έγγραφα, εκ των οποίων ο ένας (1) και για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Δύο (2) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δεκατρείς (13) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

· Από τo Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία, που είχε γίνει την 12/13.7.2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) ανήλικου ημεδαπού, για κλοπή.

· Από τo Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας, σε συνεργασία με την Ομάδα Ασφαλείας Τριφυλίας, μία (1) περίπτωση κλοπής σε σχολείο, που είχε γίνει την 18/19.4.2019, στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 21 και 27 ετών, αντίστοιχα, για κλοπή.

· Από τo Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, μία (1) περίπτωση κλοπής μοτοσικλέτας ημεδαπού, που είχε γίνει το χρονικό διάστημα από την 13.1.2019 έως την 20.1.2019, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μεσσήνης. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 17χρονου αλλοδαπού, για κλοπή, ενώ η αφαιρεθείσα μοτοσικλέτα βρέθηκε και αποδόθηκε.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά διακόσιες ογδόντα τέσσερις (284) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, τρεις (3) παραβάσεις για παράνομο υπαίθριο εμπόριο και δύο (2) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

· -34- κροτίδες, στην Αργολίδα,

· μικροποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, -4- ναρκωτικά δισκία και τρίφτης κάνναβης, στην Κορινθία,

· -6- γραμμάρια κάνναβης, -3- πιστόλια τύπου REPLICA, -32- κροτίδες και -2- βεγγαλικά, στη Λακωνία και

· -640- γραμμάρια λαθραίου καπνού, τσιγαριλίκι κάνναβης και προϊόντα παράνομου εμπορίου, στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους, κατά τόπο, Εισαγγελείς.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ