Δευτέρα, 1 Απριλίου 2019

Γ. Γκιόλας: Πρόοδος στην πορεία του έργου του Αναβάλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:46:00 μ.μ. | |
Γ. Γκιόλας: Πρόοδος στην πορεία του έργου του Αναβάλου
Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα μας ενημερώνουν ότι άναψε πράσινο φως για την προώθηση του έργου διανομής νερού για την άρδευση, στην περιοχή Μυκηνών, Κουτσοποδίου, Μοναστηρακίου και Φιχτίου στο νομό Αργολίδας.

Το έργο αυτό που έχει χαρακτηρισθεί κωδικοποιημένα ως υποέργο 6 με τίτλο «Βελτιώσεις έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από δίκτυο Αναβάλου» θα εξασφαλίσει την άρδευση 60.000 στρεμμάτων στην περιοχή αυτή.

Συγκεκριμένα υπογράφηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη η απόφαση για την κήρυξη της απαιτούμενης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ζώνης συνολικής εκτάσεως 18.060, 65τ.μ., ώστε να δρομολογηθούν στη συνέχεια οι εργασίες της κατασκευής του αρδευτικού δικτύου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι περιοχές αυτές εμφανίζουν μεγάλη ξηρασία και οι γεωτρήσεις ελάχιστα πλέον απέδιδαν, εξαντλώντας τον υπόγειο υδροφορέα και επιβαρύνοντας με υπέρογκα έξοδα τους αγρότες.

Δρομολογείται πλέον μια απαιτούμενη προεργασία για την κατασκευή του αρδευτικού δικτύου σε ορατό μέλλον, ώστε να εξασφαλιστεί η διανομή νερού για την άρδευση της περιοχής αυτής.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ