ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Φιλολογική και λογοτεχνική προσέγγιση του Ακάθιστου Ύμνου στο "ΔΑΝΑΟ"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:30:00 μ.μ. | |
Φιλολογική και λογοτεχνική προσέγγιση του Ακάθιστου Ύμνου στο "ΔΑΝΑΟ"
 Την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 και ώρα 7.οο μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός» θα ομιλήσει η κ. Μαρία Ι.Παϊβανά,φιλόλογος/ συγγραφέας με θέμα : "Ο Ακάθιστος Ύμνος: μια φιλολογική και λογοτεχνική προσέγγιση"

Η ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ: 

Η κ. Μαρία Ι. Παϊβανά, γεννήθηκε και κατοικεί στην Κόρινθο. Eίναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής (Τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Πραγματοποίησε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών σπουδές στην Ευρωπαϊκή Μουσική και ανώτερες σπουδές στο κλασσικό τραγούδι (τάξη Σάββα Παπαχαντζόπουλου). Υπήρξε επί σειράν ετών στέλεχος των χορωδιών Κορίνθου και Ο.Τ.Ε.(μαέστρος κ.Αλ.Παπαγιαννόπουλος). 

Διορίσθηκε στην Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και υπηρέτησε σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας επί 32 έτη (1977-2009), καθώς και στα Γενικά Αρχεία του Κράτους - Αρχεία Νομού Κορινθίας. 

Ασχολείται από τα μαθητικά της χρόνια με τη λογοτεχνία. 

Έχει δημοσιεύσει άρθρα και εργασίες σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις με φιλολογικά και λογοτεχνικά θέματα.Έχει εκδώσει το οδοιπορικό-ημερολόγιο «Βήματα στην Αιολική και Ιωνική Γή» (Αθήνα 2008) και την ποιητική συλλογή «κύματα στα βότσαλα» (Αθήνα 2009). Υπό έκδοσιν είναι 100 περίπου επιστολές (1902-1952) Αργείων συγγενών της μεταναστών στις ΗΠΑ.Είναι μέλος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών- Βελεστίνου- Ρήγα, της Εταιρείας Κορινθίων Συγγραφέων και της Ομηρικής Ακαδημίας Κλασσικών Σπουδών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ