ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου συμμετείχε σε εκδήλωση με θέμα την "Ποντιακή κουζίνα"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:01:00 μ.μ. | |
Η τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου συμμετείχε σε εκδήλωση με θέμα την "Ποντιακή κουζίνα"
 Την Κυριακή 14/04/2019 μετά από πρόσκληση του Ποντιακού Συλλόγου Αργολίδας τα τμήματα μαγειρικής της τουριστικής σχολής ΙΕΚ Πελοποννήσου συμμετείχαν εθελοντικά στην εκδήλωση με θέμα « οι πόντιοι μιλούν για την κουζίνα τους». 
Στην εκδήλωση παρασκευάσθηκαν και παρουσιάσθηκαν συνταγές και εδέσματα της ποντιακής κουζίνας με τον καθηγητή Μαγειρικής Τέχνης κ Λεμπετζή Κων/νο και τους Β ετείς μαθητές της σχολής Μιχαλοπούλου Αικατερίνη και Καραβίδα Ηλία. 

Οι παρευρισκόμενοι και καλεσμένοι της εκδήλωσης εντυπωσιάστηκαν με την παρουσία της σχολής αλλά και τις ιδιαίτερες γεύσεις των εδεσμάτων που οφείλουμε να υπογραμμίσουμε πραγματοποιήθηκαν με καθοδήγηση και συμβουλευτική των ποντίων συμπολιτών μας όπου και εκπαίδευσαν τους μαθητές και τον καθηγητή μας στα βασικά σημεία αυτής της κουζίνας. 
Η ποντιακή κουζίνα που στην περιοχή μας δεν είναι ευρέως γνωστή εξέπληξε ευχάριστα κυρίως δε με την χρήση των πρώτων υλών που στηρίζεται στα δημητριακά ( σιτάρι πλιγούρι), γαλακτοκομικά όξινα ( ξινόγαλο) και τα άγρια χόρτα. 

Ουσιαστικά η παραδοσιακή ποντιακή κουζίνα χρησιμοποιεί απλά συστατικά χωρίς μεγάλη επεξεργασία και συνδυάζει με σοφία υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λίπη. 
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για την πρόσκληση τον Σύλλογο Ποντίων Αργολίδας στην εκδήλωσή τους αλλά και να συγχαρούμε το προσωπικό και τους μαθητές μας για την εθελοντική συμμετοχή τους. 

Ο Διευθυντής ΙΕΚ Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Καχριμάνη
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ