ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2019

Ανδριανός: Να αντιμετωπιστεί άμεσα η μεγάλη ταλαιπωρία των άνθρωπων με αναπηρία από τη μη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος του ΚΕΠΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:52:00 μ.μ. |
  Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ε. Αχτσιόγλου,  με θέμα την μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται άνθρωποι με αναπηρία από τη μη λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος του ΚΕΠΑ.


Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Με την αλλαγή της χορήγησης των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ από 1 Ιανουαρίου 2019, μετά την αίτηση που υποβάλλει ο ενδιαφερόμενος στον ΟΠΕΚΑ πρέπει να προσέλθει στο αρμόδιο ΚΕΠΑ και να καταθέσει σχετικό αίτημα για εξέταση από Υγειονομική Επιτροπή. Το λογισμικό όμως του ΚΕΠΑ δεν έχει ανοίξει, με αποτέλεσμα να έχουν συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός αιτημάτων πολιτών με αναπηρία που αφορούν επιδόματα ΟΠΕΚΑ που δεν μπορούν να καταχωρηθούν, συνεπώς ούτε να προγραμματιστεί η Υγειονομική τους εξέταση και εντέλει δεν μπορεί να εκδοθεί απόφαση για πληρωμή αντίστοιχων επιδομάτων. Η κατάσταση αυτή προκαλεί τεράστια αγωνία και ταλαιπωρία στους ενδιαφερομένους, οι οποίοι στην τεράστια πλειονότητά τους βρίσκονται σε δύσκολη υγειονομική και οικονομική κατάσταση.

Κατόπιν των ανωτέρω,
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

Πού οφείλεται το ως άνω πρόβλημα με το λογισμικό του ΚΕΠΑ που δεν επιτρέπει την καταχώρηση αιτημάτων;

Τι άμεσες ενέργειες θα αναληφθούν για την άρση της ταλαιπωρίας των πολιτών με αναπηρία;»

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ