ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Στο Μεσολόγγι ο Σύλλογος "Ελληνική Παράδοση"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:30:00 π.μ. | |
Στο Μεσολόγγι  ο Σύλλογος "Ελληνική Παράδοση"
Το Σάββατο 20 Απριλίου, Σάββατο του Λαζάρου, ο σύλλογος "Ελληνική Παράδοση" πραγματοποίησε μονοήμερη εκδρομή στην Ναύπακτο και στο Μεσολόγγι, όπου και παρακολουθήσαμε τις εκδηλώσεις για την ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαϊων!

Μετά το γραφικό ταξίδι στα Πελοποννησιακά παράλια του Κορινθιακού κόλπου και αφού διασχίσαμε την εντυπωσιακή γέφυρα Ρίου-Αντίρριου, φθάσαμε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με την υπέροχη θέα από ψηλά προς την πόλη της Ναυπάκτου και τον Κορινθιακό κόλπο.
Εκεί ξεναγηθήκαμε από τους μοναχούς στους χώρους την Ιεράς Μονής, προσκυνήσαμε την εικόνα της Παναγίας της Ναυπακτιώτισας και επισκεφθήκαμε το Συνεδριακό Κέντρο, την πλούσια βιβλιοθήκη, τον ραδιοφωνικό σταθμό και το μουσείο με ιστορικά, θρησκευτικά και λαογραφικά κειμήλια που στεγάζονται στο μοναστήρι.

Η επόμενη στάση ήταν στην πανέμορφη πόλη της Ναυπάκτου με το γραφικό λιμάνι και τα όμορφα σοκάκια κάτω από το επιβλητικό κάστρο.
Νωρίς το απόγευμα, η αποστολή του συλλόγου έφτασε στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Μέσα σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα, αλλά με αίσθημα περηφάνιας, παρακολουθήσαμε την βραδινή πομπή συλλόγων και φιλαρμονικών της περιοχής, αλλά και από όλη την Ελλάδα, που συνόδευαν την εικόνα της Εξόδου. 

Η πομπή κατέληξε στον ιστορικό χώρο του Κήπου των Ηρώων, όπου μετά από την επιμνημόσυνη δέηση και αφού τραγουδήσαμε όλοι μαζί τον Εθνικό μας ύμνο, πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της πυρπόλησης!
Ήταν μια ανεπανάληπτη εμπειρία, την οποία υποσχεθήκαμε στους εαυτούς μας πως θα ξαναζήσουμε!
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλα τα μέλη μας που συμμετείχαν στην εκδρομή και δίνουμε ραντεβού για τα επόμενα!

Καλή Ανάσταση!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ