ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά - Απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:34:00 π.μ. | |
Δεμένα τα πλοία την Πρωτομαγιά - Απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας
 Δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια της χώρας την Πρωτομαγιά, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Έτσι την Τετάρτη 1η Μαΐου δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα ακτοπλοϊκό δρομολόγιο.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας στη χθεσινή συνεδρίαση της εξέτασε τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών, και τα οποία, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, όχι μόνον δεν επιλύονται αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά. 

Αποκορύφωμα η εφαρμογή του ν. 4150/2013 για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, που παραπέμπουν σε συνθήκες εργασίας γαλέρας, καθώς και η εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου 4387/2016 για τις συντάξεις και το ασφαλιστικό, η συνέχιση της μόνιμης πλέον παραβίασης των Σ.Σ.Ε. και ιδιαίτερα σε ο,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης και καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών, και η στείρα αρνητική συμπεριφορά της εργοδοσίας για την ανανέωση των Σ.Σ.Ε. με ουσιαστικές αυξήσεις.

Η ΠΝΟ καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα και να αφήσει κατά μέρος τις υποσχέσεις και τα ευχολόγια.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ