ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 24 Απριλίου 2019

Βραβείο σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:46:00 π.μ. | |
Βραβείο σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό για το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αργολίδας
Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Λύκειο Αργολίδας είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Σκιτσοφρένεια@Pierce 2018, ο οποίος διοργανώθηκε από το Pierce-Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας υπό την αιγίδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β´ Αθήνας.


Πιο συγκεκριμένα το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Πάντα να βλέπεις τη φωτεινή πλευρά της ζωής/Always look on the bright side of life», όπου καλούνταν όλοι οι μαθητές όλων των Δημοσίων και Ιδιωτικών Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας να συμμετέχουν με ένα σκίτσο, ένα κόμικς ή με μία Γελοιογραφία. Ως εκ τούτου δόθηκε η δυνατότητα σε 15 μαθητές του σχολείου μας που επιθυμούσαν να συμμετέχουν να δημιουργήσουν το δικό τους προσωπικό έργο και να διαγωνιστούν με άλλα σχολεία.

Η αξιολόγηση όλων των μαθητικών έργων πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαρτίου 2019 με κριτήρια την έμπνευση, την τεχνική αρτιότητα,την πρωτοτυπία και την αυθεντικότητα. Το σχολείο μας απέσπασε σε Πανελλαδικό Επίπεδο το 2ο Βραβείο Κόμικς από τον μαθητή της Γ´ Λυκείου Γεωπονίας Αλέξανδρο Τζαβάρα το οποίο αποτελεί σημαντική διάκριση τόσο για τον μαθητή μας όσο και για την σχολική μας μονάδα. Η δημιουργία μπορεί να έχει τη μορφή της μουσικής,του χορού,του θεάτρου, της ζωγραφικής, η οποία δεν έχει φραγμούς, εμπόδια και δεν κάνει διακρίσεις και αυτό απέδειξε ο μαθητής μας διότι απελευθέρωσε και εξέφρασε το καλλιτεχνικό του ταλέντο και τα συναισθήματά του.Του δόθηκε η ελευθερία της έκφρασης να δημιουργήσει το δικό του κόμικς με ένα και μοναδικό μήνυμα προς όλους μας «Πάντα να βλέπουμε τη φωτεινή πλευρά της ζωής».

Τώρα το μόνο που μένει είναι οι διοργανωτές του διαγωνισμού να μας αποστείλουν το Βραβείο του Αλεξάνδρου και τους επαίνους συμμετοχής για τους υπόλοιπους 14 μαθητές του σχολείου μας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ