Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Ευχαριστίες στο Δήμο Άργους Μυκηνών από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Β.Α Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:05:00 μ.μ. | |
Ευχαριστίες στο Δήμο Άργους Μυκηνών από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Β.Α Πελ/σου
 Με αφορμή τις δράσεις που έλαβαν χώρα την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος, ο Πανελλήνιος Συλλογος Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ) ΒΑ Πελ/σου, θέλει να ευχαριστήσει τον Δήμο Άργους – Μυκηνών, τους εθελοντές ‘Δαναοί εν δράσει’ και όσους συντέλεσαν για την συνεργασία που υπήρξε. 

Ο σκοπός ήταν ο χρωματισμός των ραμπών και των ειδικών θέσεων στάθμευσης ΑΜΕΑ, ύστερα από σχετικό αίτημα, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την κατανόηση ότι όταν μια θέση στάθμευσης ΑΜΕΑ καταλαμβάνεται από κάποιον που δεν το δικαιούται, ταλαιπωρεί και δεν μπορεί άμεσα να εξυπηρετηθεί το άτομο με αναπηρία, με όποιο αντίκτυπο έχει αυτό στον καθέναν ξεχωριστά. 

Ωστόσο ο Δήμος Άργους – Μυκηνών διοργάνωσε διαδραστικά παιχνίδια ΑΜΕΑ, παρουσίασε κάποια από τα αθλήματα όπου μπορούν να συμμετέχουν ΑΜΕΑ. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιαυτό, διότι αναδεικνύεται η ισότητα, εκμηδενίζονται τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις. 

Όλοι μας μπορούμε να είμαστε ενεργά μέλη και να δραστηριοποιούμαστε σε μια κοινωνία. Αυτό πρέπει να αντιληφτούμε, ώστε να το διδάξουμε στους νεότερους και στα παιδιά μας. 

Όλες οι κοινωνίες πρέπει να αναδείξουν την ποικιλομορφία που υπάρχει μέσα στους κόλπους τους, και να διασφαλίσουν ότι τα άτομα με αναπηρία θα πρέπει να απολαμβάνουν πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα : ατομικά, πολιτικά , κοινωνικά , οικονομικά και πολιτισμικά .

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΠΑ ΒΑ Πελ/σου
Μήτσουλας Παναγιώτης

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ