ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:40:00 μ.μ. |
Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ 
ΜΕ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ - ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ 

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Η 1η Μάη είναι ημέρα μνήμης των αγώνων της εργατικής τάξης. Είναι ημέρα απεργίας.

Είναι ημέρα που οι νεκροί του Σικάγο το 1886, το 1936 στην Θεσσαλονίκη, το 1944 στην Καισαριανή, έδωσαν τη ζωή τους, αταλάντευτοι, για τους αγώνες και το δίκιο τις εργατικής τάξης.

Αυτούς τιμάμε αυτή την ημέρα και συνεχίζουμε τους αγώνες για την ταξική πάλη.

Η εργατική τάξη δεν μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Οι εμποροϋπάλληλοι δεν έχουν άλλες αντοχές στα πλαίσια της “προόδου” που μας ετοίμασαν! Με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές από το Μάη μέχρι τον Οκτώβρη, τα εορταστικά ωράρια - λάστιχο, τα Δώρα που συχνά μένουν στις τσέπες των αφεντικών ή δίνονται “χαριστικά” για τις ώρες που θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι στα εορταστικά ωράρια – τολμήσανε να το σκεφτούν και αυτό! - τα τσακισμένα δικαιώματα, τους μισθούς πείνας και τα ένσημα να μπαίνουν με το σταγονόμετρο, δεν αντέχουμε άλλο!!

Πρόοδος δεν είναι η δουλειά τις Κυριακές, η εντατικοποίηση, η ευελιξία με τα part time, ο εργασιακός μεσαίωνας που ζούμε, οι δεκάδες σακατεμένοι εργάτες, τα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα», ο πολλαπλασιασμός των επαγγελματικών ασθενειών, το τσάκισμα του ελεύθερου χρόνου.

Είναι ανάγκη και καθήκον να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στους χώρους δουλειάς, στην προσωπική, κοινωνική και οικογενειακή ζωή, τον ελεύθερο χρόνο, μέσα από τη συμμετοχή μας σε ζωντανά υγιή σωματεία μαζί με τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς. Ενάντια σε κυβέρνηση, εργοδοσία και συμβιβασμένους συνδικαλιστές που έχουν κοινή γραμμή και μας καλούν να βάλουμε πλάτη στην πρόοδο... δηλαδή σιγή στους χώρους δουλειάς και προάσπιση των συμφερόντων της μεγαλοεργοδοσίας. Ενάντια σ’ αυτούς που καλούν σε απεργοσπασίες, που έβαλαν στον πάγο το δικαίωμα στην απεργία, που προσπάθησαν με νόθους αντιπροσώπους, μπράβους τις νύχτας - ποινικούς να στήσουν συνέδρια στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και στη ΓΣΕΕ. Δεν το επέτρεψαν όμως αυτό οι εργαζόμενοι και με σύνθημα “έξω οι εργοδότες από τα σωματεία” απέτρεψαν την νομιμοποίηση των διευθυντών και των ανθρώπων της εργοδοσίας στα συνέδρια. Αυτοί που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους δεν επιτρέπεται να κοιτάνε μονάχα την καρέκλα τους και να απολαμβάνουν ισόβια συνδικαλιστική ασυλία για το προσωπικό τους συμφέρον, με κούφια λόγια περί αγώνων που δε συνοδεύονται από αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Τους διαμηνύουμε ότι δε σώζονται από καμία ομάδα μπράβων ή security...

- Καλούμε τους συναδέλφους εμποροϋπάλληλους του νομού να συμμετάσχουν στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ