ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

Εξορύξεις υδρογονανθράκων; ΟΧΙ ευχαριστώ!!!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:40:00 μ.μ. |
Εξορύξεις υδρογονανθράκων; ΟΧΙ ευχαριστώ!!!
Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το μεσημέρι της Τρίτης 9/4, συμμετείχε η Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου και υποψήφια Περιφερειάρχης με την παράταξη "Πράσινη Πελοπόννησος Οικολογική".

Τα μέλη της περιφερειακής παράταξης είπαν «ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!» στις εξορύξεις υδρογονανθράκων και στη συνέχεια προέβησαν σε καθιστική διαμαρτυρία στα σκαλοπάτια της εισόδου του υπουργείου.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την ώρα που υπογράφονταν από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη, δύο νέες συμβάσεις για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε περιοχή του Ιονίου και στο λεγόμενο «Οικόπεδο 10» στον Κυπαρισσιακό Κόλπο.

Θυμίζουμε τις ήδη υπογραφείσες άλλες 7 στην Δυτική Ελλάδα, ενώ επιπλέον έχει ήδη εξαγγελθεί ότι θα ακολουθήσουν δύο ακόμη συμβάσεις σε θαλάσσιες περιοχές Νότια και Νοτιοδυτικά της Κρήτης.

Η "Πράσινη Πελοπόννησος Οικολογική" και η επικεφαλής Δήμητρα Λυμπεροπούλου δήλωσαν με αυτό τον τρόπο και για μια ακόμη φορά την αντίθεση τους στην νέες υπογραφές συμβάσεων έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων.

θεωρούμε πολύ σοβαρό το ζήτημα του εξορυκτισμού και τις επιπτώσεις του στο θαλάσσιο περιβάλλον και τις οικονομικές δραστηριότητες της περιοχής (τουρισμός, αγροτική παραγωγή), στην βιωσιμότητα, τις θέσεις εργασίας, την οικονομία και το περιβάλλον, το ρίσκο που παίρνουν οι κοινωνίες με τις εξορύξεις είναι πολύ μεγαλύτερο από το πιθανό όφελος.

Οι νέες προτεραιότητες που μας επιβάλλει η ανάγκης αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, μας αναγκάζουν να σχεδιάσουμε την ενεργειακή στρατηγική της Ελλάδας και τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών με ενεργειακή δημοκρατία και πάταξη της ενεργειακής φτώχειας.

Τέλος καλούμε όλες τις Περιφερειακές αλλά και δημοτικές παρατάξεις να τοποθετηθούν δημόσια για το κρίσιμο αυτό θέμα.

Δήμητρα Λυμπεροπούλου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ