ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Χιλιάδες πιστοί στην συναντηση των επιτάφιων στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:05:00 π.μ. |
Χιλιάδες πιστοί στην συναντηση των επιτάφιων στο Ναύπλιο (βίντεο)
Ένα τεράστιο ποτάμι από πιστούς κατέκλυσε την ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου 2019 κατά την συνάντηση των επιτάφιων.

Κάθε χρόνο συγκεντρώνονται χιλιάδες ντόπιοι και επισκέπτες για να παρακολουθήσουν την κατανυκτική αυτή τελετή.
Οι επιτάφιοι του Αγίου Γεωργίου και της Παναγίας μετά την λιτανευτική πομπή, συναπαντήθηκαν μαζί στην κεντρικότερη πλατεία του Ναυπλίου.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου. Πιο νωρίς έγινε η ακολουθία του Επιτάφιου στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος και παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του νομού.
Αμέσως μετά την συνάντηση των Επιταφίων σε κλίμα κατάνυξης και βυζαντινής μεγαλοπρέπειας ο Δήμος Ναυπλιέων, στο πλαίσιο των πασχαλινών εκδηλώσεων, φιλοξένησε φημισμένη Ορχήστρα Ελληνικής Κλασικής Μουσικής «Ρωμάνα» που απέδωσαν Βυζαντινούς Ύμνους Επιταφίου και Μεγάλου Σαββάτου, το Μοιρολόι της Παναγίας και κατανυκτικά τραγούδια, από τους Γιάννη Μεγαλούδη και Κωνσταντίνο Ρούτουλα με την συνοδεία των μουσικών Σωτήρη Μαργώνη (βιολί), Τίνα Ντουφεξιάδου (τσέλο), Μανώλη Καρπάθιο(κανονάκι), Αλέξανδρο Σιγαλό(νέυ), ενω την επιμέλεια της ορχήστρας είχε ο Μανώλης Καρπάθιος.
Οι πολυάριθμοι επισκέπτες του Δήμου είχαν την σπάνια ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά βυζαντινά μουσικά ηχοχρώματα με την ερμηνεία των Ύμνων των Αγίων Παθών και του Μ. Σαββάτου.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ