ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Οι πιο πλούσιοι και οι πιο φτωχοί νομοί της χώρας – Που βρίσκεται η Αργολίδα;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:00:00 π.μ. | |
 Εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ ετησίως δηλώνουν κατά μέσο οι φορολογούμενοι 14 νομών της χώρας, ορισμένοι από τους οποίους αποτελούν κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς.


Την ίδια στιγμή, οι εν λόγω κάτοικοι φαίνεται βάσει των φορολογικών δηλώσεων που υπέβαλαν πέρυσι να πληρώνουν τον μισό φόρο σε σύγκριση με όσα πληρώνει ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος. Πρόκειται για πολίτες που κατοικούν σε περιοχές οι οποίες εμφανίζονται στην εφορία τουλάχιστον ως “φτωχές” όσον αφορά τα εισοδήματα που δηλώνονται και τους φόρους που πληρώνονται και σε αυτές συγκαταλέγονται οι Νομοί Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Καστοριάς, Ευρυτανίας, Πέλλας Ροδόπης, Ζάκυνθος,Πιερίας, Λακωνίας, Ξάνθης, Σερρών,Κεφαλληνίας, Θεσπρωτίας και Ημαθίας.

Οι πιο “ πονηροί ”

Για την Εφορία οι πιο “ πονηροί” φορολογικά Έλληνες θεωρούνται οι κάτοικοι του Νομού Ηλείας καθώς δηλώνουν τα χαμηλότερα εισοδήματα από όλους τους νομούς της χώρας, μαζί με τους κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας, της Καστοριάς, της Ευρυτανίας, της Πέλλας και της Ροδόπης, που όντως σε αυτούς τους Νομούς υπάρχουν αποδεδειγμένα περιοχές με φτωχούς πολίτες. Στην Ηλεία το μέσο εισόδημα που δήλωσαν πέρυσι ήταν μόλις 8.124 ευρώ, παρά την πλούσια παραγωγή που έχουν, πολύ χαμηλότερο από το εθνικό μέσο όρο που ήταν 11.556 όσον αφορά τα στοιχεία 6.370.099 φορολογικών.

Ωστόσο το ερώτημα αυτό αφορά και άλλες περιοχές της χώρας οι οποίες εμφανίζονται στον φορολογικό χάρτη ως φτωχές αλλά οι κάτοικοι τους ζουν πάνω από τον μέσο όρο. Στη Λάρισα για παράδειγμα όπου πριν από κάποια χρόνια είχε βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για το γεγονός ότι είχαν πουληθεί τα περισσότερα Porshe Cayenne αυτοκίνητα σε όλη την Ευρώπη, το μέσο δηλωθέν εισόδημα 156.243 φορολογουμένων είναι 10.650 ευρώ και ο μέσος που προέκυψε για τους συγκεκριμένους φορολογουμένους ανήλθε το 2018 ( εισόδημα 2017 ) σε περίπου 950 ευρώ, όταν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας το μέσο φορολογητέο εισόδημα (πραγματικό ή τεκμαρτό ) διαμορφώθηκε στις 11.556 ευρώ και ο μέσος σε 1.307 ευρώ.

Τα υψηλότερα εισόδημα


Τα υψηλότερα εισοδήματα δηλώνονται στους μεγάλους αριθμητικά νομούς, όπως είναι η Αττική και η Θεσσαλονίκη , ενώ από κοντά βρίσκονται οι φορολογούμενοι του Νομού Χίου όπου οι κάτοικοι του εν λόγω νησιού δηλώνουν το τέταρτο υψηλότερο μέσο εισόδημα σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νομούς ή τις περιφερειακές ενότητες της χώρας. Και αν περίμενε κανείς ότι οι κάτοικοι των Κυκλάδων θα ήταν αρκετά υψηλά λόγω του έντονου τουρισμού που δέχονται, θα διαψευστούν, καθώς βρίσκονται κάτω από τον μέσο όρο του συνόλου της Ελλάδας αφού το μέσο δηλωθέν εισόδημα ανήλθε σε 11.072 ευρώ.

Η Αργολίδα βρίσκεται στην μέση περίπου του πίνακα και συγκεκριμένα στην 31η θέση με μέσο εισόδημα των φορολογούμενων τα 9.471€

Δείτε τον πίνακα με τους πιο πλούσιους και τους πιο φτωχούς νομούς της χώρας, βάσει φορολογικών δηλώσεων 2018

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ