Κυριακή, 7 Απριλίου 2019

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Ελλείψεις σχολικών νοσηλευτών σε σχολεία του νομού μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:28:00 μ.μ. |
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Ελλείψεις σχολικών νοσηλευτών σε σχολεία του νομού μας
Τις τελευταίες μέρες ενημερωθήκαμε για το πρόβλημα που προέκυψε σε σχολεία του νομού μας και συγκεκριμένα του Δήμου Άργους-Μυκηνών και αφορά την έλλειψη σχολικών νοσηλευτών. 

Ο Σχολικός Νοσηλευτής, με βάση το νόμο, υποστηρίζει μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, που φοιτούν σε σχολεία γενικής εκπαίδευσης και για τους οποίους έχει εκδοθεί απόφαση έγκρισης υποστήριξης κατόπιν σχετικής γνωμάτευσης δημοσίου νοσοκομείου.

Τα έκτακτα κενά που προκύπτουν, μέσα στη χρονιά, για μαθητές που ήδη καλύπτονται από σχολικό νοσηλευτή αλλά και οι όποιες νέες ανάγκες προκύπτουν μέσα στη χρονιά πρέπει να καλύπτονται άμεσα, με ευθύνη του Υπουργείου και της Περιφέρειας, με πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού. Με τα ζητήματα της υγείας και της μόρφωσης των μαθητών μας δεν μπορούμε να παίζουμε!

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια για δήθεν επίλυση του προβλήματος των έκτακτων κενών που έχουν προκύψει εκ των ενόντων, δηλαδή με μετακίνηση συναδέλφων από το ένα σχολείο στο άλλο, με “μοίρασμα” ενός ή παραπάνω συναδέλφων σε πολλά σχολεία. Μια τέτοια λύση θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών, αναστατώνει τη σχολική μονάδα και τελικά δημιουργεί περισσότερα προβλήματα. Επιπλέον, οι ίδιοι οι συνάδελφοι δεν μπορεί να γίνονται λάστιχο, να αλλάξουν εργασιακό περιβάλλον και μαθητές μέσα στην ίδια χρονιά.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αποδεικνύει, για μια ακόμα φορά, ότι η μόρφωση και τα δικαιώματα των μαθητών μας, η ίδια η ζωή και τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών, συμπιέζονται στη λογική των περικοπών και των δημοσιοικονομικών περιορισμών, στη λογική της διαχείρισης των προβλημάτων εις βάρος μαθητών και εκπαιδευτικών. Και από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από τις προηγούμενες ΝΔ – ΠΑΣΟΚ η μόρφωση αντιμετωπίζεται σαν κόστος!

Το Υπουργείο Παιδείας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου να αναλάβουν την ευθύνη για την ΑΜΕΣΗ επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει.

Απαιτούμε:
Κάλυψη όλων των κενών σε σχολικούς νοσηλευτές, αλλά και σε όλες τις ειδικότητες εκπαιδευτικών και ΕΕΠ – ΕΒΠ με πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού.
Κανένα σχολείο και κανένας μαθητής, με γνωμάτευση, χωρίς σχολικό νοσηλευτή.
Καμία μετακίνηση συναδέλφου από το σχολείο και από τους μαθητές του.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους – μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών.Ναύπλιο, 7 Απριλίου 2019
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ