ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2019

Στους Δήμους μετακυλίεται το κόστος της Ειδικής Αγωγής των σχολείων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:26:00 μ.μ. | | |
Στους Δήμους μετακυλίεται το κόστος της Ειδικής Αγωγής των σχολείων
 Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδος, το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε εγκύκλιο με την οποία προσδιορίζει τις προϋποθέσεις για την ίδρυση τμημάτων ένταξης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στην εγκύκλιο αυτή γίνεται ξεχωριστή αναφορά για τους δήμους με την επισήμανση ότι ως προαπαιτούμενο για να ιδρυθεί τμήμα ένταξης πρέπει να εκδοθεί βεβαίωση δαπάνης για τα λειτουργικά έξοδα των προτεινόμενων τμημάτων ένταξης από την αρμόδια έννοια σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας η δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στην βεβαίωση θα αναφέρεται το απαιτούμενο ποσό από 1 Σεπτεμβρίου 2019 έως και 31 Δεκεμβρίου 2019 και το απαιτούμενο ετήσιο ποσό για κάθε επόμενο έτος καθώς και ότι υπάρχει δέσμευση των απαραίτητων πιστώσεων.

Θέτει δηλαδή ως προϋπόθεση για την ίδρυση και λειτουργία των αναγκαίων δομών εκπαιδευτικής υποστήριξης τη χρηματοδότηση τους από τους δήμους.

Η ΑΣΓΜΕ στην ανακοίνωσή της αναρωτιέται αν η κυβέρνηση έχει ξεχάσει ότι τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες φρόντισε να μειώσουν τα χρήματα προς τις σχολικές επιτροπές κατά 60%

Από την μέχρι τώρα εμπειρία μας αναφέρει η ανακοίνωση σε όλους τους δήμους είναι πετσοκομμένα τα λειτουργικά έξοδα, ενώ πολλοί δήμοι αποποιούνται ακόμα την ευθύνης τους για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος με την δικαιολογία μη ύπαρξης κονδυλίων.

Ο αριθμός των τμημάτων ένταξης που θα εγκριθούν θα είναι πολύ μικρός από τις ανάγκες, επισημαίνει η ΑΣΓΜΕ.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας ουσιαστικά μετακυλίουν στους δήμους την ευθύνη για την ίδρυση και λειτουργία αυτών των δομών και μάλιστα σε ένα τόσο ευαίσθητο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας όσο αυτό της ειδικής αγωγής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ