Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019

Οι Υποψήφιοι του Τοπικού Συμβουλίου Κιβερίου με τον Τάσσο Χειβιδόπουλο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:57:00 μ.μ. | | |
 Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, είναι κοινή παραδοχή ότι τα τελευταία χρόνια το χωριό μας βρίσκεται σε μια διαρκή στασιμότητα.

Μεγάλα έργα, που έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί για να μπούμε σε μια τροχιά ανάπτυξης, έχουν εγκαταλειφθεί. Οι πρόσφατες κακοκαιρίες ανέδειξαν με τραγικό τρόπο την απόλυτη έλλειψη τέτοιων έργων υποδομής και ουσίας .

Εμείς πιστεύουμε ότι, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας, λύνονται με λογική, όραμα, σχεδιασμό και δημοκρατική λειτουργία.

Για να μπει το χωριό μας σε μια ανοδική τροχιά χρειάζονται ουσιαστικά έργα υποδομής και όχι μπαλώματα.

Πρέπει να διεκδικήσουμε άμεσα ως κοινότητα:

- Την επέκταση του σχεδίου πόλης

- Έργα αγροτικής οδοποιίας που θα διευκολύνουν το έργο των αγροτών

- Ουσιαστική προβολή του τουριστικού προϊόντος και των συγκριτικού πλεονεκτήματος που διαθέτει ο τόπος μας

- Άμεση δημοκρατική λειτουργία, με συνελεύσεις και προτάσεις, δυνατότητα που δίνεται και από τον νέο νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή τα εξής:

ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Αναβάθμιση, βελτίωση, συντήρηση και οδοφωτισμός της εισόδου του Κιβερίου, με στόχο την ασφαλέστερη διέλευση των επισκεπτών, τόσο του Κιβερίου, όσο και της Κυνουρίας.

ΞΟΒΡΙΟΣ: Αντιπλημμυρικά έργα στον Ξοβριό, για την θωράκιση του χωριού, σύμφωνα με μελέτη που υπάρχει. Ειδικά θα πρέπει να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα στην εκβολή και να αποκατασταθεί η κακοτεχνία που έγινε, με την καταστροφή της πεζογέφυρας και την διαμόρφωση που πραγματοποιήθηκε.

ΛΙΜΑΝΙ: Ένταξη στο ΠΕΠ του έργου ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΙΒΕΡΙΟΥ. Αποτέλεσμά του μπορεί να είναι η φιλοξενία, εκτός των αλιευτικών σκαφών και μικρού αριθμού σκαφών αναψυχής. Η φιλοξενία τουριστικών σκαφών θα δώσει μια άλλη προοπτική στην ανάπτυξη του Κιβερίου.

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΙΒΕΡΙΟΥ: Προβολή του Κιβερίου σε εκθέσεις κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Οργάνωση των ιδιοκτητών τουριστικών καταλυμάτων σε σύλλογο και ενίσχυση των δράσεων προβολής της περιοχής. Έκδοση ειδικού τουριστικού οδηγού για το Κιβέρι και τη Λέρνα, προκειμένου να τονίσουμε την τεράστια ιστορική και τουριστική αξία της περιοχής.

ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΟΔΟΣ ΜΥΛΟΙ-ΚΙΒΕΡΙ: Αξιοποίηση της μελέτης που ετοιμάζει ο Δήμος και δημιουργία πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου, που θα συνδέει τους Μύλους με το Κιβέρι. Απαραίτητη προϋπόθεση, η μελέτη του προβλήματος της διάβρωσης και η λήψη άμεσων μέτρων για την καταπολέμησή του.

ΚΤΗΡΙΟ ΠΑΛΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ: Αξιοποίηση και μετατροπή του παλιού σχολείου σε χώρο πολλαπλών χρήσεων και πολιτιστικό χώρο. Θα παραχωρηθεί κατόπιν, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί και από τους πολιτιστικούς συλλόγους του χωριού (Πολιτιστικό και Χορευτικό).

Με αυτό το πολιτικό πλαίσιο συντασσόμαστε στο πλευρό του Υποψηφίου Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Τάσσου Χειβιδόπουλου και ζητούμε την ψήφο σας για το Τοπικό Συμβούλιο στις εκλογές του Μαΐου.

ΒΑΡΒΟΥΛΕΤΟΥ ΜΑΡΙΑ του ΔΗΜΗΡΙΟΥ

ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΚΑΡΚΑΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΚΑΡΚΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ

ΚΟΝΟΠΙΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ του ΜΙΛΤΙΑΔΗ

ΝΤΑΒΕΛΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΧΡΙΣΤΙΝΑ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΧΑΣΑΠΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ