ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Μελάς επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:54:00 π.μ. |
Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Μελάς επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών  Συνεταιρισμών Αργολίδας (βίντεο)
Ο Δημήτρης Μελάς, πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, επισκέφθηκε το πρωί της Πέμπτης 4 Απριλίου την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας ΕΑΣ ΡΕΑ.

Ο κος Μέλας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Αργολίδας Σπύρο Αντωνόπουλο και συζήτησε τα θέματα που απασχολούν τους συνεταιρισμούς.
Την Τετάρτη 3/4 ο υποψήφιςο Ευρωβουλευτής πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος, με θέμα «Η Νέα Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) και το μέλλον της ελληνικής γεωργίας».
Όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του:

Είμαι πτυχιούχος της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ. Εχω εργασθεί σε ερευνητικά προγράμματα του τομέα Υγιεινής και σε ερευνητικά προγράμματα του τομέα Υγιεινής και Τεχνολογίας Τροφίμων, ενώ υπήρξα και επικεφαλής αξιολογητής στο Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης Α.Ε (ΕΣΥΔ), ως επιστημονικός Σύμβουλος σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις επεξεργασίας και μεταποίησης τροφίμων καθώς και ως επιστημονικός υπεύθυνος εργαστηρίων μικροβιολογίας τροφίμων.

Ως υπάλληλος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, τοποθετήθηκα στη θέση του Τεχνικού Υπευθύνου Διαπίστευσης, στο Ινστιτούτο Υγιεινής Τροφίμων.
Το 2005, ανέλαβα καθήκοντα αναπληρωτή Τμηματάρχη στην Δ/νση Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας ενώ ασκούσα παράλληλα καθήκοντα στο Γραφείο του Γεν. Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και Αγροτικής Πολιτικής, ως Σύμβουλος σε θέματα Κτηνιατρικής και Ευρωπαϊκών Κανονισμών και Εθνικού Εμπειρογνώμονα, σε θέματα μικροβιολογίας και υγιεινής τροφίμων.
Κατά την περίοδο της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ (2003) προήδρευσα στις Επιτροπές του CODEX ALIMENTARIUS στον τομέα της υγιεινής τροφίμων

Το 2007 τοποθετήθηκα στη θέση του Γενικού Διευθυντή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ» και το 2008 Πρόεδρος του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.ΕΠ.Ε).

Το 2009, αποσπάσθηκα ως Προϊστάμενος της Οργανικής Μονάδας του Αγροτικού Τομέα στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και Εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ειδική Επιτροπή Γεωργίας. Το 2012, τοποθετήθηκα στη θέση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων και το 2015 συμμετείχα στην Υπηρεσιακή Κυβέρνηση στην θέση του Αν. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Μιλώ Αγγλικά και Γαλλικά.
Το 2016, κλήθηκα από τον Πρόεδρο της Ν.Δ, Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβω την θέση του Συντονιστή του Προγράμματος της Ν.Δ για τον αγροδιατροφικό τομέα. Η γνώση και εμπειρία των προβλημάτων του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας που υπηρέτησα όλα αυτά τα χρόνια και η άμεση σύνδεση των θέσεων που τοποθετήθηκα με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, εκτιμώ πως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου η διαπραγμάτευση των εθνικών θέσεων για την ελληνική γεωργία θα είναι καίριας οικονομικής και κοινωνικής σημασίας.

Βίντεο από την συνεντευξη παρακάτω:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ