ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Σάββατο 20 Απριλίου 2019

"Δυνατή Πόλη Ξανά": Εμπορικότητα της πόλης (θέσεις και προτάσεις)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:05:00 π.μ. | | | |
Δυνατή Πόλη Ξανά: Εμπορικότητα της πόλης (θέσεις και προτάσεις)
 Εκτός της προσπάθειάς μας για την καλυτέρευση των συνθηκών κυκλοφορίας στην πόλη, που θα αυξήσει και την επισκεψιμότητά της, προχωράμε και στα παρακάτω:

Argos Tour
Πρόγραμμα επισκέψεων και διαδρομών της πόλης, με χρήση ηλεκτρονικών μέσων ξενάγησης. Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν και το εμπορικό κέντρο της πόλης, με στόχο την αύξηση της επισκεψιμότητάς του. Ενσωμάτωση του προγράμματος στα εκπαιδευτικά προγράμματα επισκέψεων του Υπουργείου Παιδείας, με στόχο την προσέλκυση πολλών σχολείων, σε συνδυασμό με την ευρύτερη Αργολίδα.
Ιστοσελίδα Εμπορικό Άργος
Κατασκευή ιστοσελίδας, όπου θα μπορούν να προβάλλονται δωρεάν όλες οι εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου μας. Μέσα από αυτήν, προχωράμε σε ένα δυναμικό πρόγραμμα εκδηλώσεων και παρεμβάσεων για την ανάδειξη και διαφήμιση της ντόπιας αγοράς. Ειδικά τις περιόδους των εκπτώσεων, η αγορά θα ενισχύεται με εκδηλώσεις, ειδικά δρομολόγια με γειτονικές πόλεις, κληρώσεις προϊόντων, φιλοξενίες κ.α.
Λευκή Νύχτα
Μία φορά τον χρόνο και σε χρόνο που θα αποφασίσουμε από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο, θα διοργανώνεται Λευκή Νύχτα, η οποία θα πλαισιώνεται με πλήθος εκδηλώσεων σε ολόκληρη την πόλη. Φιλοδοξία μας είναι, η Λευκή Νύχτα του Άργους, αφενός να είναι καλά οργανωμένη και αφετέρου να προβάλλει την πόλη μας, προκειμένου, εκτός της εμπορικότητας, να μπορεί να αναδείξει και την ιστορική της διαδρομή. Η Λευκή Νύχτα θα διαφημίζεται από τον Δήμο πολλούς μήνες πριν.
Λαϊκή Αγορά 
Άμεσες ενέργειες για την τόνωση της λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς, που είναι ιδιαίτερα συμβολικό στοιχείο της πόλης μας:
-          Λειτουργία της από το βράδυ της Παρασκευής.
-          Προβολή της μέσω ειδικής ιστοσελίδας
-          Σε συνεργασία με τους πωλητές, διοργάνωση ειδικών εκπτωτικών ημερών κάθε μήνα, οι οποίες θα διαφημίζονται κατάλληλα.
-          Τμηματοποίηση του χώρου της Λαϊκής Αγοράς ανά ομάδα προϊόντων, για να αναδείξουμε με ευκολότερο τρόπο τα προϊόντα και τους πωλητές.
-          Οργάνωση συγκεκριμένου τμήματός της με παραδοσιακά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών από την ευρύτερη τουριστική περιοχή.
-          Ολοήμερο Αργείτικο Παζάρι, το οποίο θα διοργανώνεται την επομένη της Λευκής Νύχτας, με πολλές προσφορές από τους εμπόρους της Λαϊκής Αγοράς, εμπλουτισμένο με διάφορες εκδηλώσεις, με στόχο την προσέλκυση πολλών επισκεπτών και τη γνωριμία τους με τον νέο αυτόν θεσμό.
-          Την περίοδο των εορτών, προχωράμε σε ενοποιημένη λειτουργία της με τον χώρο των Στρατώνων, όπου θα γίνονται εορταστικές εκδηλώσεις και θα λειτουργεί Χριστουγεννιάτικο Χωριό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ