Τετάρτη, 3 Απριλίου 2019

Ομιλία του λαογράφου Β. Δημητρόπουλου στο Άργος: "Η (χορευτική) παράδοση διασώζεται ή (μας) διασώζει;"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 μ.μ. | |
Ομιλία του λαογράφου Βασίλη Δημητρόπουλου στο Άργος: "Η (χορευτική) ΠΑΡΑΔΟΣΗ διασώζεται ή (μας) διασώζει;"
  Την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 και ώρα 7.30 μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα ομιλήσει: ο κ.Βασίλης Δημητρόπουλος, λαογράφος / χορογράφος, με θέμα :
"Η (χορευτική) ΠΑΡΑΔΟΣΗ διασώζεται ή (μας) διασώζει;"


Ο κ. Βασ. Δημητρόπουλος, γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στην πόλη μας απο την πολυετή θητεία του στο Λυκειο Ελληνίδων Αργους, είναι χορευτής, δάσκαλος χορού, χορογράφος, ερευνητής και υπεύθυνος χορευτικών ομάδων. Σπούδασε εθνολογία χορού στο Παρίσι ( MSc Dance Anthropology), εξέδωσε λαογραφικές μουσικές συλλογές, δίδαξε σε Ελλάδα και εξωτερικό σε πάνω από διακόσια σεμινάρια χορού.

Από το 1982 διευθύνει το ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. ( Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών), το οποίο μέχρι σήμερα έχει διακριθεί σε οκτώ Διεθνείς Διαγωνισμούς, καταφέρνοντας να αποσπάσει έντεκα συνολικά βραβεία. Επίσης, δίδαξε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και σε άλλες ενώσεις όπως Λύκειο Ελληνίδων ΄Αργους, Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων, Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ, ΄Ιβυκος Λουτρακίου κ.α. Αποτέλεσε μέλος σε πολλές κριτικές επιτροπές, σε αγώνες Ελληνικού ή και διεθνούς παραδοσιακού χορού.Παρουσίασε ερευνητικές εργασίες του σε λαογραφικά σεμινάρια ή συνέδρια. 

Είναι καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 1995 και από το 2010 υπηρετεί ως μαθηματικός στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ