Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την αποκατάσταση του Αγάλματος του Καποδίστρια στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:45:00 μ.μ. | | |
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για την αποκατάσταση του Αγάλματος του Καποδίστρια στο Ναύπλιο
 Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Μ. Ζορμπά με θέμα την ανάγκη άμεσης αποκατάστασης ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου που υπέστη βανδαλισμό

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, ο ανδριάντας του Ιωάννη Καποδίστρια στην ομώνυμη πλατεία του Ναυπλίου, τον οποίο φιλοτέχνησε ο σημαντικός γλύπτης Μιχάλης Τόμπρος, υπέστη βανδαλισμό καθώς άγνωστοι ακρωτηρίασαν τα δάχτυλα του δεξιού χεριού. Δεδομένης της ιδιαίτερα μεγάλης συμβολικής, ιστορικής και αισθητικής αξίας του ανδριάντα του πρώτου Κυβερνήτη της χώρας στο Ναύπλιο, την έδρα της κυβέρνησής του, είναι επιτακτική η άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τη συμμετοχή των έμπειρων ειδικών επιστημόνων του για την τάχιστη και πλήρη αποκατάστασή του.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Ποιος είναι ο προγραμματισμός για την αποκατάσταση του ανδριάντα του Ιωάννη Καποδίστρια στο Ναύπλιο και ποια θα είναι η συμμετοχή των υπηρεσιών και των ειδικών επιστημόνων του Υπουργείου».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ