ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

"Δυνατή Πόλη Ξανά": Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Θέσεις και προτάσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. | | | |
"Δυνατή Πόλη Ξανά": Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Θέσεις και προτάσεις
Ενιαία Κυκλοφοριακή Μελέτη για το Άργος
Άμεση ανάθεση μελέτης σε έμπειρη ομάδα συγκοινωνιολόγων, προκειμένου να προχωρήσουμε σε αλλαγές της συγκοινωνιακής λειτουργίας της πόλης. Η καλύτερη κυκλοφορία οχημάτων και ανθρώπων θα είναι καθοριστικός παράγοντας στην λειτουργία της εμπορικότητας της πόλης. Δε θα διστάσουμε να προβούμε σε ριζικές αλλαγές, προκειμένου να ξαναλειτουργήσει η υπό οικονομική κατάρρευση αγορά της πόλης μας.

Μόλις ολοκληρωθεί η μελέτη θα δοθεί αμέσως στην διαβούλευση, προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει, γνωρίζοντας μας απόψεις των πολιτών και των φορέων μας πόλης μας.
Η μελέτη θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Δήμου
Parking
Άμεση δημιουργία θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης, εκμεταλλευόμενοι άμεσα (στις πρώτες 100 ημέρες) όσους χώρους είναι δυνατό, καθώς και όλες τις πιθανές  χρηματοδοτήσεις για την δημιουργία και κατασκευή υπόγειου Parking.
Κύριος στόχος είναι να κατασκευάσουμε υπόγειο Parking σε κεντρικό σημείο της πόλης. Μια παλαιότερη πρόταση μιλούσε για τον χώρο της Λαϊκής Αγοράς. Μπορούμε με τις σύγχρονες μεθόδους που υπάρχουν, να προχωρήσουμε σε υπόγειο Parking, όπου θα αναπτυχθεί σε βάθος μεγαλύτερο των 5 μέτρων, με σκοπό να παρακάμψουμε τυχόν αρχαιολογικά ευρήματα. Ήδη, στην μελέτη της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων του Άργους, υποδεικνύεται πιθανός χώρος, που έχει λίγα πιθανά ευρήματα. 
Το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί από διάφορες πηγές όπως πόρους του Δήμου (για τα μικρά Parking), από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , με χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά Προγράμματα ή με Δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που τρέχει τέτοιο πρόγραμμα, σε συνεργασία με Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ανατολικός Περιφερειακός
Σε συνεργασία και με χρηματοδότηση, είτε από το ΕΣΠΑ, είτε από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα ολοκληρώσουμε την μελέτη που έχει δοθεί από το Υπουργείο και θα προχωρήσουμε άμεσα στην κατασκευή του Οδικού Άξονα, που θα συνδέει τον Δήμο με το Διεθνές Οδικό Δίκτυο και θα τον παρακάμπτει ανατολικά.
Νότιος Περιφερειακός
Θα τροποποιήσουμε, με νέα μελέτη, την σύνδεση του δρόμου με την Ε.Ο. Άργους – Τρίπολης, πιθανότατα με κυκλικό κόμβο για την καλυτέρευση της κίνησης των οχημάτων και την ασφάλεια των διερχομένων.
Θα προχωρήσουμε επίσης στον ηλεκτροφωτισμό του Περιφερειακού, για την μεγιστοποίηση της ασφάλειας του δρόμου, ο οποίος έχει μεγάλη κίνηση.
Περιφερειακός Άκοβας
Σε συνδυασμό με την βελτίωση και ανακατασκευή του δρόμου προς το Κάστρο Λάρισα, θα βελτιώσουμε τον περιφερειακό της Άκοβας και τους συνδετήριους δρόμους προς Οδό Κορίνθου και προς Ε.Ο. Άργους - Τρίπολης.
Ο δρόμος θα απορροφήσει ένα μεγάλο μέρος κίνησης μεγάλων οχημάτων και θα ολοκληρώσει ένα συνολικό σύστημα Περιφερειακών Δρόμων γύρω από την πόλη, καθιστώντας την μια σύγχρονη πόλη με περιφερειακές διεξόδους συγκοινωνιακές.
Σύνδεση με τον Διεθνή Οδικό Άξονα
Πρέπει να ολοκληρωθεί μελέτη και να προχωρήσουμε σε βελτίωση και νέα χάραξη της οδού Άργος – Εκκλησιαστικά, προκειμένου να συνδέσουμε το Άργος με τον Εθνικό Οδικό Άξονα.
Διαμόρφωση Εισόδων Άργους από Ε.Ο. Άργους - Ναυπλίου και από Παλιά Ε.Ο. Τρίπολης -  Άργους
Άμεση ανάθεση μελετών για την διαμόρφωση της εισόδου της πόλης από Ναύπλιο. Σε συνεργασία με τον ΟΣΕ θα διαμορφωθεί Ισόπεδος Κόμβος στην είσοδο της πόλης, στο σημείο της σύνδεσης με τον Νότιο Περιφερειακό. Το ίδιο θα πράξουμε και για την είσοδο από Οδό Τριπόλεως, αξιοποιώντας και τα στοιχεία που έχουμε από την μελέτη ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων.
Τα έργα αυτά θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και θα εκτελεσθούν σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου. (Το μελετητικό μέρος θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Δήμου)
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ