Τρίτη, 2 Απριλίου 2019

Ψεκασμοί για τα κουνούπια σε Νέα Κίο -Τημένιο, Μύλους, Άργος, Κιβέρι, Ν. Τίρυνθα και Δρέπανο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. |
Ψεκασμοί για τα κουνούπια σε Νέα Κίο -Τημένιο, Μύλους, Άργος, Κιβερί, Ν. Τύρινθα και Δρεπάνο
Στα πλαίσια του προγράμματος « Καταπολέμησης Κουνουπιών με πεδίο εφαρμογής περιοχές του φυσικού, περιαστικού, αγροτικού συστήματος των Περιφερειακών Ενοτήτων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας » για την τριετία 2018-2019-2020 , την Δευτέρα 01.04.19 πραγματοποιήθηκαν με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας, ψεκασμός από αέρος σε πλημμυρισμένες εκτάσεις στο φυσικό σύστημα του Δήμου Ευρώτα.


Συνολικά ψεκάστηκαν με τη χρήση ελικοπτέρου περίπου 2.000 στρέμματα.

Η αεροεφαρμογή πραγματοποιήθηκε υπό την εποπτεία του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και πρόεδρου της επιστημονικής επιτροπής του έργου, κ. Βασίλη Διαμαντόπουλου, Ιατρού Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, της Γεωπόνου του Δήμου Ευρώτα, του επιστημονικού υπευθύνου του Φορέα Υλοποίησης του προγράμματος και του επιστημονικού υπευθύνου της αναδόχου εταιρείας.

Επίσης στην εν λόγω δράση παρέστη ο Δήμαρχος Ευρώτα, κος Δήμος Βέρδος.

Η συγκεκριμένη δράση κρίθηκε απαραίτητη κατόπιν συστηματικών δειγματοληψιών στην περιοχή και πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με την έγκριση και τις κατευθυντήριες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαρτίου πραγματοποιούνται στοχευμένες εφαρμογές ελέγχου και καταπολέμησης κουνουπιών με επίγεια μέσα σε κρίσιμα σημεία της χωρικής επικράτειας της Περιφέρειας στο φυσικό-αγροτικό και περιαστικό σύστημα. Επίσης για τον έλεγχο των εντόμων-διαβιβαστών προβλέπονται και πραγματοποιούνται συνεχείς δράσεις καθ’όλη τη διάρκεια του έτους.

Σημειώνουμε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, από της 12.03.19, υπάρχει ανάπτυξη στο πεδίο των προβλεπόμενων κλιμακίων-συνεργείων, με έμφαση στο περιαστικό, φυσικό και αγροτικό σύστημα της Νέας Κίου -Τημενίου, Μύλων, Άργους, Κιβερίου, Ν. Τύρινθας, Δρεπάνου κ.α..

Σε κάθε περίπτωση, κρίνεται απαραίτητο οι αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων να συνεργαστούν άμεσα με την Διεύθυνση Υγείας της Περιφέρειας, προκειμένου να υπάρξει η απαραίτητη εποπτεία και αξιολόγηση των πραγματοποιούμενων δράσεων των δημοτικών προγραμμάτων καταπολέμησης κουνουπιών στο αστικό σύστημα.

Το πρόγραμμα των συνεργείων δημοσιοποιείται κάθε εβδομάδα στην διεύθυνση της ιστοσελίδας του φορέα υλοποίησης www.peloponnisosae.gr .

Στα πλαίσια του προγράμματος Καταπολέμησης Κουνουπιών σας υπενθυμίζουμε ότι για τυχόν προβλήματα ή πληροφορίες σχετικές με τα κουνούπια και τους τρόπους προφύλαξης από αυτά, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις κάτωθι τηλεφωνικές γραμμές:

· Γραμμή εξυπηρέτησης κοινού χωρίς χρέωση : 80011 2444244

· Πελοπόννησος ΑΕ : Τηλ: +03 2710 557058

fax: +03 2710 557060

Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Kpelop@otenet.gr Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ