ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Στην Αργολίδα το Γυμνάσιο Ξυλαγανής από την Ροδόπη για "...ένα ταξίδι στο χώρο του θεάτρου"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:04:00 π.μ. |
Στην Αργολίδα το Γυμνάσιο Ξυλαγανής από την Ροδόπη για "...ένα ταξίδι στο χώρο του θεάτρου"
 Είκοσι εννέα (29) μαθητές και τρεις (3) εκπαιδευτικοί (Βασιλειάδης Χρήστος ΠΕ86, Κιόρογλου Σοφία ΠΕ02, Σαμαράς Χρήστος ΠΕ11) του γυμνασίου Ξυλαγανής, επισκέφτηκαν την Αργολίδα στις 28-31 Μαρτίου 2019.

Η συγκεκριμένη σχολική ομάδα εκπονώντας πολιτιστικό πρόγραμμα με τίτλο «Από το αρχαίο θέατρο Μαρώνειας… Ένα ταξίδι στο χώρο του θεάτρου», επέλεξε να επισκεφτεί το ΚΕΑ (πρώην ΚΠΕ) της Νέας Κίου Αργολίδας και να παρακολουθήσει αντίστοιχο πρόγραμμα πολιτιστικού – ιστορικού περιεχομένου για το Ναύπλιο (την πρώτη πρωτεύουσα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους) και την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας. Δόθηκε έτσι η δυνατότητα να επισκεφτούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λυγουριό Αργολίδας, τον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου και το εκπληκτικό αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, τα μνημεία της πόλης του Ναυπλίου, το κάστρο του Παλαμηδίου και το παραθαλάσσιο οχυρό Μπούρτζι, καθώς και τον πολιτιστικό πολυχώρο «Φουγάρο» στις παρυφές του Ναυπλίου.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν, αποκόμισαν εμπειρίες απαράμιλλης εκπαιδευτικής αξίας, συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις και παιχνίδια γνώσεων συνεργατικής μάθησης, έζησαν στιγμές ξεγνοιασιάς και δημιουργίας. Η χαρούμενη έκφραση και η λάμψη στα μάτια τους μαρτυρούσε την ευτυχία και την επιτυχία της εν λόγω επίσκεψης.

"Θέλουμε να συγχαρούμε την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Σχοινά Αικατερίνη για τη συμβολή της στην επίτευξη της επιλογής του σχολείου μας από το ΚΕΑ Νέας Κίου και τη συνεχή καθοδήγηση της στη διαμόρφωση του προγράμματος, καθώς και τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ροδόπης κ. Κοσμίδου Μαριγούλα για την αμέριστη συμπαράσταση της στη διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών εκπόνησης προγραμμάτων στις σχολικές μονάδες και την προθυμία της να στηρίξει έμπρακτα τις μετακινήσεις των αντίστοιχων σχολικών ομάδων.

Να ευχαριστήσουμε επίσης τους Γονείς – Κηδεμόνες των παιδιών για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και φυσικά να επιβραβεύσουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας για τη δημιουργική συμμετοχή, την αγόγγυστη προσπάθεια και το άψογο ήθος τους".

Με εκτίμηση, ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του γυμνασίου Ξυλαγανής.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ