Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

Κάλεσμα στη διαμαρτυρία για το Νοσοκομείο Ναυπλίου από το Συνδικάτο Τροφίμων και το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:59:00 π.μ. | |
Κάλεσμα στη διαμαρτυρία για το Νοσοκομείο Ναυπλίου από το Συνδικάτο Τροφίμων και το Σύλλογο Ιδιωτικών Υπαλλήλων
 Με αφορμή την χθεσινή συνάντηση φορέων για το ζήτημα του νοσοκομείου Ναυπλίου αναρωτιόμαστε γιατί η δημοτική αρχή δεν μπήκε καν στον κόπο να ενημερώσει τα εργατικά σωματεία της περιοχής που από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα στον τομέα της υγείας και ειδικότερα του νοσοκομείου Ναυπλίου; Τι θεωρείται αλήθεια ανοικτό κάλεσμα, όταν η ανάρτηση για τη σύσκεψη δημοσιεύεται την ίδια μέρα;

Όλες αυτές οι βιαστικές κινήσεις μυρίζουν έντονα προεκλογική περίοδο και την αγωνία του δημάρχου να φανεί τάχα «αγωνιστής», ενώ όλα αυτά τα χρόνια, με τις πολιτικές που στηρίζει, συνέβαλε στην υποβάθμιση των μονάδων υγείας και τη συνολικότερη χειροτέρευση της ζωής των εργαζομένων στο νομό.

Αφού κόπτονται για την συμμετοχή των εργαζομένων και ανακοινώνουν ότι θα «νεκρώσουν» τα πάντα, τι μέτρα θα πάρουν για να εξασφαλίσουν την συμμετοχή των εργαζομένων, Αντιδήμαρχοι-μέλη του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου; Θα πάρουν αποφάσεις για στάση εργασίας; Θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους ή όλο το χρόνο τους τον «τρώει» η πώληση οσπρίων και ζαρζαβατικών και η αναζήτηση σεκιούριτι για τις επόμενες αρχαιρεσίες….;

Τα ταξικά σωματεία του νομού, καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα για την συνολικότερη στάση της δημοτικής αρχής και των ντόπιων εργατοπατέρων.

Το εργατικό κίνημα, ο λαός της Αργολίδας, πρέπει να αντιπαρατεθούν και να διεκδικήσουν ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και απολύτως δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Να διεκδικήσουμε:

· Ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες και θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα σε όλους τους εργαζόμενους.

· Νοσοκομεία αποκλειστικά δημόσια, αξιοπρεπή, με πλήρη στελέχωση σε αριθμό γιατρών όλων των βασικών ειδικοτήτων και υγειονομικών όλων των κλάδων, με πλήρη και σύγχρονο εξοπλισμό, με 24ωρη λειτουργία, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών της περιοχής.

· Κρατικά Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία, τα οποία μαζί με τα δημόσια Νοσοκομεία και το δημόσιο σύστημα της επείγουσας ιατρικής (ΕΚΑΒ) θα αποτελούν πραγματικά ενιαίο σύστημα, με πλήρως αναπτυγμένες και συνεργαζόμενες μεταξύ τους υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, υγείας και ασφάλειας της εργασίας και Δημόσιας Υγείας.

· Σύγχρονες, πλήρεις και απολύτως δωρεάν παροχές υπηρεσιών Υγείας σε όλους χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.

Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης όλων των φαρμάκων από όλες τις κρατικές μονάδες Υγείας και το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων.

· Η μόνη πρόταση που ικανοποιεί τις λαϊκές ανάγκες της περιοχής και ανταποκρίνεται στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα είναι: ΕΝΑ, ενιαίο, γενικό νοσοκομείο Αργολίδας, σε θέση ανάμεσα σε Άργος και Ναύπλιο, πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο ώστε να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας δευτεροβάθμιο επίπεδο, και, ΔΥΟ, αστικού τύπου Κέντρα Υγείας σε Άργος και Ναύπλιο πλήρως στελεχωμένα και εξοπλισμένα ώστε (μαζί με τα υπάρχοντα Κ.Υ. και αγροτικά ιατρεία) να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες σε υψηλής ποιότητας πρωτοβάθμιο επίπεδο.

· Έως την υλοποίηση των παραπάνω, διατήρηση και ενίσχυση και των δυο υπαρχόντων νοσοκομείων ώστε να βελτιωθεί προσωρινά η κατάσταση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/4, ΣΤΙΣ 12:00, ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ