ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Π. Χρηστίδης: ΣΥΠΣΥ, ένα κόμμα μιας χρήσης και πολλών συναλλαγών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:48:00 μ.μ. | |
Π. Χρηστίδης: ΣΥΠΣΥ, ένα κόμμα μιας χρήσης και πολλών συναλλαγών
Άρθρο του Παύλου Χρηστίδη στα "Νέα" 

Το Γαλάτσι αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αρχηγός του επέλεξε, πιεσμένος από τις αποτυχίες, τις καθυστερήσεις και τις αντιφάσεις του να σβήσει μονοκονδυλιά την ιστορία ενός πολιτικού ρεύματος, με πρωταγωνιστή το Συνασπισμό της αριστεράς και της οικολογίας. 

Η ΣΥΠΣΥ (ΣΥΡΙΖΑ προοδευτική συμμαχία) αποτελεί ένα συνονθύλευμα στο οποίο κόκκινες, πράσινες και γαλάζιες σημαίες μπορούν να ανεμίζουν με την ίδια ευκολία, απαξιώνοντας αγωνιστές της Αριστεράς, με αγώνες και επιμονή, αρχές και ιδανικά για χάρη όσων έλεγαν ότι ο κ. Τσίπρας «είναι αρρωστημένα εγωπαθής». Η αποσύνθεση του μετά τις εκλογές θα δημιουργήσει νέο πολιτικό σκηνικό.

Τέσσερα χρόνια στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζεται στενά με την ακροδεξιά των ΑΝΕΛ και πολλά κυβερνητικά στελέχη της περιόδου Καραμανλή. Επιχειρεί να ελέγξει την δικαιοσύνη, να υπονομεύσει τους θεσμούς που δεν μπορεί να ελέγξει. Από τα 13 δισ. υπερπλεονασμάτων της περιόδου 2016-2018 (χρήματα που έχουν αφαιρεθεί από νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσω της υπερφορολόγησης) μόνο τα 2 δισ. επιστράφηκαν στους πολίτες και μάλιστα με τη μορφή εφάπαξ παροχών. Είναι αυτό προοδευτική πολιτική;


Όλοι εμείς που γνωρίσαμε πρόσωπα και καταστάσεις στα χρόνια των μνημονίων και της κρίσης, έχουμε να διηγηθούμε πολλά περιστατικά για τους όψιμους συνοδοιπόρους της κ. Κουντούρα. Κυρίως, όμως, έχουμε αποκτήσει ένα ισχυρό πολιτικό, αξιακό και ηθικό πλαίσιο για την πολιτική και τους όρους που πρέπει να διεξάγεται. Δε μπορούμε να συνηθίσουμε και δεν θα συμβιβαστούμε με την εξουσιολαγνεία και τον καιροσκοπισμό.



Έχουμε όραμα και πίστη, πως η Ελλάδα μπορεί να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, με τους Έλληνες ενωμένους και απελευθερωμένους από παρακμιακές συναλλαγές. Έχουμε όραμα και στόχο να δούμε τη γενιά μας να στέκεται στα πόδια της και να πρωταγωνιστεί, δίνοντας νέα προοπτική στην πατρίδα μας. Έχουμε όραμα και στόχο να δούμε τους γονείς μας και τους παππούδες μας να στέκονται περήφανοι για όσα έκαναν και όσα μπορούν να προσφέρουν. Έχουμε όραμα και στόχο να δημιουργήσουμε μια νέα σχέση πολίτη, πολιτικής και πολιτικών, όπου όποιος ασχολείται με τα κοινά θα το κάνει επειδή νοιάζεται για το σύνολο, την κοινωνική πρόοδο και τις ευκαιρίες και Όχι την καρέκλα του, που τρίζει.



Η χώρα μπορεί, αξίζει και πρέπει να ζήσει καλύτερα. Υπάρχει απόθεμα ελπίδας στην πατρίδα μας, που μπορεί να την εκφράσει μία πραγματικά προοδευτική, δημοκρατική, πατριωτική δύναμη. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο γνήσιος εκφραστής του μεγάλου προοδευτικού ρεύματος των πολιτών, των αναδυόμενων κοινωνικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, που καθημερινά μεγαλώνει.


--
Παύλος Χρηστίδης
Δικηγόρος - Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ / Κινήματος Αλλαγής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ