ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Ενημέρωση μαθητών του Εσπερινού Λυκείου Ναυπλίου για την ορθή χρήση των φαρμάκων και την πρόληψη των πυρκαγιών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 4:53:00 μ.μ. | |
Ενημέρωση μαθητών του Εσπερινού Λυκείου Ναυπλίου για την ορθή χρήση των φαρμάκων και την πρόληψη των πυρκαγιών
 Στα πλαίσια των ενημερωτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Αργολίδας, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, πραγματοποιήθηκαν δύο ενδιαφέρουσες ενημερωτικές ομιλίες, στο χώρο του σχολείου, με την εξής θεματολογία: "Η ορθή χρήση των φαρμάκων και η πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων".
Η πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Αριστέα Κατσουλάκου μας ενημέρωσε για τη σωστή χρήση των φαρμάκων, γιατί το φάρμακο ανάλογα με τη δόση του γίνεται ίαμα ή δηλητήριο! 
Πάντα απευθυνόμαστε στο γιατρό ή το φαρμακοποιό και δεν παίρνουμε μόνοι μας φάρμακα. Διαβάζουμε πάντα το εσώκλειστο φύλλο οδηγιών, διατηρούμε τα φάρμακα σε ξηρό περιβάλλον, δεν κάνουμε αλόγιστη χρήση τους, π.χ. αντιβιοτικών, εμβολιαζόμαστε και δεν αμελούμε τις προληπτικές εξετάσεις.
Σχετικά με τις εξαρτήσεις, τα ναρκωτικά, τα αναβολικά, η νικοτίνη (κάπνισμα) και το αλκοόλ είναι εξαιρετικά εθιστικές ουσίες και τώρα πια συγκαταλέγεται και το διαδίκτυο, με καταστροφικές συνέπειες για τον οργανισμό. Προσέχουμε την παράνομη διακίνηση φαρμάκων και πετάμε τα ληγμένα φάρμακα μόνο στους πράσινους κάδους των φαρμακείων. Τα μη ληγμένα που δεν τα χρησιμοποιούμε πια τα στέλνουμε με εθελοντικές οργανώσεις υγείας σε δοκιμαζόμενες ομάδες συνανθρώπων μας.
Ο ανθυπυραγός πυροσβέστης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου κ. Ταμπάκης Αθανάσιος, πραγματοποίησε ενημερωτική ομιλία με θέμα: " Ενημέρωση, πρόληψη και καταστολή πυρκαγιών", με την ευκαιρία λήξης σε λίγες μέρες της αντιπυρικής περιόδου. Έχει τεράστια σημασία η πρόληψη αλλά και η έγκαιρη πυρόσβεση μιας πυρκαγιάς πριν επεκταθεί. Στο σπίτι μας προσέχουμε τις ηλεκτρικές συσκευές, ιδιαίτερα τις ηλεκτρικές κουβέρτες και τα κλιματιστικά, τη φόρτιση κινητών, τον καθαρισμό των τζακιών αλλά και των ξερών χόρτων και δένδρων περιμετρικά των οικιών.
Στους δρόμους δεν πετάμε τσιγάρα κι άλλα εύφλεκτα υλικά.Ενημερώνουμε έγκαιρα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και βοηθούμε εθελοντικά τόσο στην πρόληψη όσο και στην καταστολή των πυρκαγιών, γιατί τώρα πια στη χώρα μας θρηνούμε και ανθρώπινα θύματα από φονικές ανεξέλεγκτες πυρκαγιές. 
Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε συζήτησε με τους μαθητές.
Ευχαριστούμε θερμά τους δύο ομιλητές και αντίστοιχα τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αργολίδας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να ενημερώσουν τον μαθητικό πληθυσμό των σχολείων του νομού μας.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ