Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019

Σοκαρίστηκε η δημοσιογράφος Μάγδα Παπαγιάννη από την εικόνα στο θολωτό τάφο του Ατρέα στις Μυκήνες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:33:00 μ.μ. | |
Σοκαρίστηκε η δημοσιογράφος Μάγδα Παπαγιάννη από την εικόνα στο θολωτό τάφο του Ατρέα στις Μυκήνες
 Με μια σοκαριστική ανάρτηση στον προσωπικο της λογαριασμό στο facebook  η δημοσιογράφος Μάγδα Παπαγιάννη περιγράφει την εμπειρία της από την πρόσφατη επίσκεψη της στην Αργολίδα και συγκεκριμένα στις Μυκήνες. Ανάμεσα σε όλα όσα είδε και περιγράφει είναι και η εικόνα που αντίκρισε στον θολωτό τάφο του Ατρέα,  με την ανυπόφορη δυσοσμία, τις μέλισσες, τις νυχτερίδες και τα κόπρανα!!!


Παρακάτω η ανάρτηση της Μάγδας Παπαγιάννη 

"Ντροπή και θλίψη.

Επισκέφθηκα με προσκυνηματικό δέος τις Μυκήνες. Είχα να πάω από παιδί. Δυστυχως δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Τα αριστουργηματικά απομεινάρια του μυκηναϊκού πολιτισμού στον απόκοσμο λόφο που ατενίζει το Ναύπλιο και τη θάλασσα ειναι αφημένα στο χρόνο και στην τύχη τους...

Ευτυχώς έγινε ένα μικρό μουσείο...

Ένα κιόσκι εισόδου κι ένας ταμίας Ούτε ένα καφέ να ξαποστάσεις, να πάρεις ένα νερό,ούτε ένα πωλητήριο τίποτα! 

Πληροφορήθηκα μάλιστα ότι τα πωλητήρια λειτουργούν από τον Σεπτέμβρη μέχρι τον Μάρτιο και μετά κλείνουν! Αν είναι δυνατόν! Στην υψηλή τουριστική περίοδο κλείνουν! 

Το ασύλληπτο το συνάντησα στο πιο σπουδαίο αρχιτεκτονικό εύρημα αυτού του πολιτισμού στον θολωτό τάφο του Ατρέα..

Μόλις μπαίνεις μέσα η δυσοσμία είναι ανυπόφορη. Ζούνε νυχτερίδες και ο επισκέπτης πατάει και μυρίζει τα κόπρανα τους!!! Επιπρόσθετα σμήνη μελισσών Απρίλιο και Μάιο φωλιάζουν στην είσοδο αυτού του επιβλητικού μνημείου με αποτέλεσμα πολλές φορές οι τουρίστες να μην μπορούν να μπουν στο μνημείο . 

Ευτυχώς χθες δεν ήταν πολλές αν και τα παιδιά φοβήθηκαν. Είμαστε απίστευτοι πάντως! Δεν μπορεί να είναι σοβαρή αυτή η χώρα όταν οι ηγέτες της αδιαφορούν για την μονάκριβη ιστορία της!"

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ