Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Ολόκληρη η εκπομπή της Δέσποινας Βανδή "My Greece" στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 π.μ. |
Ολόκληρη η εκπομπή της Δέσποινας Βανδή "My Greece" στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας, το γραφικό Ναύπλιο ταξίδεψε η Δέσποινα Βανδή με το My Greece.Βόλτα στην πόλη και τα μυστικά της πορτοκαλόπιτας

Η Δέσποινα έκανε βόλτα στο πανέμορφο κέντρο όπου δεσπόζουν κτίρια μοναδικής ομορφιάς.

Πρόκειται για μια πόλη με πλούσια ιστορία, αλλά και υπέροχα τοπία, από το Μπούρτζι μέχρι το Παλαμήδι και την Ακροναυπλία.

Γι’ αυτό και όπως μας είπε σφύζει από τουρισμό όλον τον χρόνο.

Το πιο γνωστό προϊόν της Αργολίδας όπου ανήκει το Ναύπλιο είναι φυσικά τα πορτοκάλια του.

Στην Πύλη Ξηράς, σε ένα γραφικό σκηνικό η Δέσποινα δοκίμασε πορτοκαλόπιτα και έμαθε τα μυστικά της από τον Βαγγέλη Δρίσκα.

Δοκίμασε όμως και τάρτα πορτοκάλι που λίγο αργότερα έμαθε τη συνταγή.

Η Δέσποινα μαζεύει πορτοκάλια και φτιάχνει τάρτα πορτοκάλι


Αφού επισκέφθηκε έναν τυπικό αργολικό πορτοκαλεώνα και μάζεψε πορτοκάλια, σε αυτό το σκηνικό η Δέσποινα και ο Βαγγέλης μας έδειξαν μια συνταγή για τάρτα πορτοκάλι.
Στα σοκάκια της… Ιστορίας

Η Δέσποινα επισκέφθηκε τον Αγ. Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο πρώτος Κυβερνήτης της χώρας, ο Ιωάννης Καποδίστριας και έμαθε σημαντικά πράγματα για το τι οδήγησε σε αυτήν τη μαύρη σελίδα της ελληνικής Ιστορίας.Μαζεύοντας… αγκινάρες!

Η Δέσποινα έβαλε τη στολή της και τα γάντια της, πήρε… μαχαίρι και βρέθηκε σε κτήμα με αγκινάρες της Κάντιας και έμαθε να κόβει αυτό το πολύτιμο λαχανικό.

Επίσης διδάχτηκε ποια μέρη της αγκινάρας τρώγονται ωμά αλλά και πώς καθαρίζονται και μαγειρεύονται οι αγκινάρες.

Η μαγεία της Επιδαύρου και η ταβέρνα των διάσημων ηθοποιών

Η Δέσποινα Βανδή ξεναγήθηκε στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και έμαθε την ιστορία του.
Στο Λυγουριό συνάντησε την κυρία Κατερίνα στην περίφημη ταβέρνα του Λεωνίδα όπου για δεκαετίες συχνάζουν όλοι οι ηθοποιοί που παίζουν στις παραστάσεις της Επιδαύρου.

Εκεί μαγείρεψαν κεφτεδάκια και η κυρία Κατερίνα μοιράστηκε ιστορίες από τους μεγάλους πρωταγωνιστές και τις παραστάσεις από την δεκαετία του ’60 έως σήμερα.
Η Δέσποινα λίγο πριν φύγει δοκίμασε παραδοσιακές νοστιμιές του Ναυπλίου. Δεν τόλμησε να πλησιάσει την προβατίνα τη λαδόκολλα αλλά προτίμησε ένα παραδοσιακό τυροπιτάρι.
Πηγή: znews.gr
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ