Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Μουσικοχορευτική εκδήλωση στο Ναύπλιο στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων "Κωνσταντίνεια 2019" (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:51:00 μ.μ. |
 Μουσικοχορευτική στο Ναύπλιο στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων "Κωνσταντίνεια 2019":
Μουσικοχορευτική εκδήλωση από το Μουσικό σχήμα Δωρικός Ρυθμός και το εργαστήρι παραδοσιακών χορών του Χρήστου Λεβέντη στο προαύλιο χώρο του Ναού στο Ναύπλιο.

Οι εκδηλώσεις έγιναν με την συνεργασία του Δήμου Ναυπλιέων στα πλαίσια των εορτασμών του ναού ΄΄Κωνσταντίνεια 2019΄΄
Προηγήθηκε εσπερινός και παράκληση για τους μαθητές που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις που τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ναύπλιο. Ο Μητροπολίτης Αργολίδος μίλησε στους μαθητές και τους ευχήθηκε να κάθε επιτυχία.
Στο ναό αυτές τις μέρες φιλοξενείται για ολιγοήμερο προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Σηλυβριανής από τη Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.
Σε αυτή την εικόνα μπροστά προσευχότανε μικρός ο Άγιος Νεκτάριος, ο οποίος καταγόταν από την Σηλυβρία. Η εικόνα της Παναγίας βρισκότανε στον Μητροπολιτικό ναό του Γενέθλιου της Θεοτόκου, στην Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης και την φέρανε με τον ξεριζωμό τον Νοέμβριο του 1922 οι πρόσφυγες στην Καβάλα.
Η Ιερή εικόνα θα παραμείνει στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης έως και της 23 Μαΐου 2019. Ο εφημέριος του ναού ,πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φρίμης , ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο και όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους και την αγάπη τους φετινούς εορτασμούς του ιερού ναού.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ