Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019

Τίμησαν την ημέρα λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:32:00 μ.μ. |
Τίμησαν την ημέρα λήξης του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου στο Ναύπλιο
Η 9η Μαίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου, ως ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του Ιερού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Ο φετινός εορτασμός πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9 Μαΐου 2019 στο Ναύπλιο με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου.
Ακολούθησε ομιλία από τον κο Οικονόμου Αθανάσιο ,Νομικό, καθηγητή 2ου Λυκείου Ναυπλίου.
Στην συνέχεια έγινε  κατάθεση στεφάνων στο χώρο του ηρώου της πόλης στης οδό 25ης Μαρτίου, από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, τον Κ. Ρούτουλα αντιδήμαρχο Ναυπλιέων, τον Ανώτερο Διοικητή φρουράς Ναυπλίου, αντιπροσώπους των Σωμάτων ασφαλείας, της ΄Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τον Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Αργολίδας , Πρόεδρο ΄Ενωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων Ε.Ε. Σταυρό, Πολιτικά Κόμματα και Διάφορους Συλλόγους.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ