ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Διακρίσεις του 3ου Γυμνασίου Άργους σε διαγωνισμό ποίησης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:25:00 π.μ. | |
Διακρίσεις του 3ου Γυμνασίου Άργους σε διαγωνισμό ποίησης
 Πρώτο βραβείο σε δυο κατηγορίες, μαθητών και καθηγητών, για 3η συνεχή χρονιά, για το 3ο Γυμνάσιο Άργους στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης χαϊκού που διεξάγεται από τον Σύλλογο καθηγητών Γαλλικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης AFP-FU, υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καθηγητών Γαλλικής CEO-FIPF. 

Από την πρώτη στιγμή που ήρθαν σε επαφή με τα χαϊκού,στο πλαίσιο του μαθήματος των Γαλλικών, τα παιδιά αγάπησαν αυτή την ιαπωνική ποιητική φόρμα που αποτελεί ίσως την πιο σύντομη μορφή ποίησης στον κόσμο. Παιχνίδι και πρόκληση ταυτόχρονα, να δημιουργήσουν τα δικά τους χαϊκού στα γαλλικά... Όλα τα παιδιά, προσπάθησαν και έγραψαν πολύ αξιόλογα ποιήματα. Με σεβασμό στους κανόνες αλλά και στο θέμα. 

Φέτος, το θέμα του διαγωνισμού ήταν η ΕΙΡΗΝΗ. Σε εθνικό επίπεδο, το 1ο πανελλήνιο βραβείο στην κατηγορία μαθητών γυμνασίου κέρδισε η μαθήτρια της Α τάξης Σόνια Ψυρογιάννη, ενώ στην κατηγορία καθηγητών, το 1ο πανελλήνιο βραβείο απονεμήθηκε στην καθηγήτρια Γαλλικών του σχολείου μας Βίκυ Καχριμάνη. 

Επιπλέον, δύο ειδικοί έπαινοι απονεμήθηκαν στους μαθητές: Δέμη Κωνσταντίνο της Α τάξης και στην Ευαγγελία Κωσταλάμπρου, επίσης της Α τάξης. Στη συνέχεια, τα ποιήματα που πρώτευσαν σε εθνικό επίπεδο, συμμετείχαν στον διεθνή διαγωνισμό όπου η συνάδελφος κ. Καχριμάνη κέρδισε την 10η θέση. 

Την περσινή χρονιά 2017-2018, στον πανελλήνιο διαγωνισμό Ποίησης χαϊκού, το γυμνάσιό μας απέσπασε τα δυο πρώτα βραβεία: στην κατηγορία μαθητών, με ποίημα της Μαρίας Σταυροπούλου της Β τάξης και στην κατηγορία καθηγητών, με ποίημα της κ. Β. Καχριμάνη. Τιμητικός έπαινος απονεμήθηκε στην Αναστασία Καράση της Β τάξης. 

Στη συνέχεια, σε διεθνές επίπεδο CEO-FIPF, το ποίημα της κ. Καχριμάνη κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία καθηγητών, ενώ το χαϊκού της Μαρίας Σταυροπούλου πήρε το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία μαθητών. 

Τη σχολική χρονιά 2016-2017, το πρώτο βραβείο σε Πανελλήνιο επίπεδο κέρδισε η μαθήτρια της Α τάξης, Πηνελόπη Ντούλια, η οποία σε διεθνές επίπεδο, με το ίδιο ποίημα κατέλαβε την 8η θέση. 

Συγχαίρουμε όλους όσοι συμμετείχαν στο διαγωνισμό και τους ευχόμαστε έμπνευση και καλή συνέχεια!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ