ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Στις 5 Μαΐου τρέχουμε στον τόπο που γέννησε το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. | | |
Στις 5 Μαΐου τρέχουμε στον τόπο που γέννησε το μεγαλύτερο θέατρο της αρχαιότητας!
Το Run the Theatre 2019 θα διεξαχθεί την Κυριακή 5 Μαΐου στον Δήμο Μεγαλόπολης και περιλαμβάνει αγώνες 10 χλμ., 5 χλμ. και 2,5 χλμ. για όλους.


Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Δήμο Μεγαλόπολης με τη συνεργασία των τοπικών αθλητικών σωματείων Αθλητικός Όμιλος Μεγαλόπολης και Γ.Σ. Λύκαια και υπό την αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πελοποννήσου του Επιμελητήριου Αρκαδίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων και του συλλόγου «Διάζωμα».

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα, του Δημάρχου Μεγαλόπολης κ. Διονυσίου Παπαδόπουλου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννη Τρουπή, του προέδρου του Συλλόγου Φίλων του αρχαίου θέατρου κ. Κωνσταντίνου Φίλανδρου, του Αναπληρωτή Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μεγαλόπολης κ. Κωνσταντίνου Τάγκα, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Γιώργου Κουρέτα και Μασούρα Ηλία, των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας, των εκπροσώπων των αθλητικών Σωματείων: Α.Ο. Μεγαλόπολης, Γ.Σ. Λύκαια, Δόξα Μεγαλόπολης, του Διευθυντή του υποκαταστήματος της Eurobank Μεγαλόπολης (μεγάλου χορηγού) κ. Σταύρου Ζορμπαλά, των Εθελοντών και Εθελοντικών ομάδων και τον ΜΜΕ: Αρκαδικός Κήρυκας κ. Τσαρμπόπουλος Ηλίας και Καφενείο της Μεγαλόπολης κ. Παναγιώτης Αλεβίζος, έγινε η επίσημη παρουσίαση της Διοργάνωσης

«Τρέχοντας για το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης – Run The Theatre»

Πριν την παρουσίαση διαβάστηκε μήνυμά από τον πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρο Μπένο.

Η παρουσίαση περιελάβανε όλες τις  παράλληλες δράσεις και συνεργασίες που θα λάβουν χώρα στην Μεγαλόπολη το τριήμερο από Παρασκευή 3/05 μέχρι και Κυριακή 5/05/19 με αφορμή την αθλητική διοργάνωση που είναι αφιερωμένης στο Αρχαίο Θέατρο και θα αναδείξουν ακόμα περισσότερο την μεγάλη εκπαιδευτική παρέμβαση, την κοινωνική – συμμετοχική διάσταση και την τουριστική προβολή των σημαντικών προορισμών που εμπεριέχουν.

Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν:
Το Πλούσιο Πακέτο Συμμετοχής:
·         Αριθμός συμμετοχής
·         Chip χρονομέτρησης (για τους αγώνες των 10 χλμ. & 5 χλμ.).
·         Επίσημο T-Shirt Αγώνων.
·         Ιδιαίτερο αναμνηστικό μετάλλιο.
·         Φωτογραφική κάλυψη του τερματισμού με αναγραφόμενο τον χρόνο τερματισμού (για τους αγώνες των 10 χλμ. & 5 χλμ.).
·         Ηλεκτρονικό δίπλωμα συμμετοχής.
·         Φύλαξη προσωπικών αντικειμένων.
·         Πλήρης υγειονομική κάλυψη.
·         Πλήρης υποστήριξη των συμμετεχόντων οργανωτικά.

Η συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα της Μεγαλόπολης!
Το Run the Theatre, αγώνας δρόμου του Δήμου Μεγαλόπολης, επιθυμεί να εισάγει τους νέους  στον όμορφο κόσμο του αθλητισμού και να τους εμφυσήσει το πνεύμα της δια βίου άσκησης. Για τον λόγο αυτό συνεχίζεται για ακόμα μία χρονιά η συνεργασία με την Εκπαιδευτική κοινότητα της Μεγαλόπολης όπου η συμμετοχή όλων των μαθητών των Σχολικών Μονάδων παρέχεται δωρεάν.

Οι Αγωνιστικές Διαδρομές:
Οι διαδρομές του Run the Theatre έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα  τόσο τη συμμετοχή έμπειρων δρομέων που στοχεύουν σε ατομικές επιδόσεις όσο και για αρχάριους συμμετέχοντες και απλούς φίλαθλους που επιθυμούν να εισάγουν τις μικρές ηλικίες στον όμορφο κόσμο του αθλητισμού.
2,5 χλμ. για όλους, 5 χλμ. & 10 χλμ. είναι οι τρεις διαδρομές της Διοργάνωσης με αυξανόμενη δυσκολία και απευθυνόμενες σε ένα ευρύ φάσμα συμμετοχών: από όλους μέχρι συστηματικούς δρομείς.

Όλες οι διαδρομές είναι κυκλικές και η εκκίνηση και ο τερματισμός τους θα πραγματοποιηθούν μπροστά από την Κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης όπου θα βρίσκονται και οι υποστηρικτικές λειτουργίες της Διοργάνωσης.

Οι διαδρομές μας ξεκινούν μέσα στον αστικό ιστό αλλά το μεγαλύτερο μέρος τους λαμβάνει χώρα στην κατάφυτη εξοχή του δήμου Μεγαλόπολης. Η διαδρομή των 5 & 10 χλμ. φτάνει για λόγους συμβολισμού και ουσίας μέχρι τον προαύλιο χώρο του αρχαίου θεάτρου όπου και πραγματοποιείται αναστροφή ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι τα 10 και 5 χλμ. φέρουν την πιστοποίηση της AIMS (Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων) και του ΣΕΓΑΣ.
Αναλυτικές πληροφορίες για τις διαδρομές μπορείτε να βρείτε στο ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.runthetheatre.gr/event/#diadromi-agona

Οι Τουριστικές Διαδρομές:
Δεν είναι μόνο οι αγωνιστικές διαδρομές που σε καλούν να πάρεις μέρος στο Run the Theatre 2019, αλλά και ένα πλήθος γειτονικών προορισμών που σε περιμένουν να τους εξερευνήσεις!

Η Καρύταινα με τον μεσαιωνικό χαρακτήρα που της προσδίδουν τα σπίτια, το κάστρο της και οι βυζαντινού ρυθμού εκκλησίες, το Λεοντάρι ένας πανέμορφος παραδοσιακός ιστορικός οικισμός, η Λυκοσούρα που σύμφωνα με τον Παυσανία ήταν η αρχαιότερη πόλη του κόσμου, το Λύκαιον όρος, το ιερό βουνό των Αρκάδων, εκεί που οι αρχαίοι μας πρόγονοι θέλουν την γέννηση του Δία, η Αγία Θεοδώρα, μία ιδιότυπη εκκλησία, κτίσμα του 9ου μ.Χ. αιώνα η οποία θεωρείται ένα μικρό θαύμα της φύσης καθώς τεράστια δένδρα (17) στηρίζονται στη στέγη της μικρής αυτής εκκλησίας και άφθονα νερά αναβλύζουν από τα θεμέλια της, όλοι αυτοί οι μαγευτικοί και ιδιαίτερου ενδιαφέροντος προορισμοί βρίσκονται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την Μεγαλόπολη και σε καλούν να τους επισκεφτείς!

Περισσότερες πληροφορίες για τους γειτονικούς προορισμούς μπορείτε να βρείτε στο:

Φυσικά, η συμμετοχή στο Run the Theatre ολοκληρώνεται με μία επίσκεψη στο αρχαίο θέατρο της Μεγαλόπολης το οποίο και αποτελεί το μεγαλύτερο θέατρο του αρχαίου ελληνικού κόσμου και στο οποίο είναι αφιερωμένη η Διοργάνωση.

Η Συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας:
Η Διοργάνωση από την πρώτη κιόλας χρονιά έχει συνάψει μία εξαιρετική συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας η οποία βρίσκεται κοντά στην Διοργάνωση εντασσόμενη στην κατηγορία του θεσμικού υποστηρικτή.
Στο πλαίσιο αυτό ανακοινώθηκε ότι στις 3, 4 & 5 Μαΐου 2019 το Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης θα υποδεχθεί το κοινό του Run the Theatre αλλά και όποιον άλλο το επιθυμεί, από τις 11:00 έως 15:00, με ελεύθερη είσοδο.

Το Σάββατο και την Κυριακή του αγώνα θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις από ξεναγό – αρχαιολόγο ανά μια ώρα με έναρξη στις 11:00.

Η Συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας:
Η Διοργάνωση από φέτος τελείται υπό την αιγίδα του Επιμελητήριου Αρκαδίας.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε διασύνδεση και προβολή της Διοργάνωσης από τα υπόλοιπα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Οι Κοινωνικές δράσεις: 

Μία ακόμα δράση η οποία ξεκίνησε το 2018 και συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά, είναι η διάθεση 1.500 μερίδων ζυμαρικών στο ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Μεγαλόπολης για την ενίσχυση των απόρων οικογενειών Μεγαλόπολης με την συμβολή της Βιομηχανίας Ζυμαρικών Ήλιος.
Νέα Δράση για το 2019!

Για πρώτη χρονιά θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα «Άστα να Τρέξουν Ξανά!» της ομάδας  Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο – Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+’
Το πρόγραμμα «Άστα να τρέξουν ξανά» συλλέγει παπούτσια που βρίσκονται ξεχασμένα στο σπίτι μας, σε κάποιο ντουλάπι ή ράφι, αλλά σε καλή κατάσταση και τα διαθέτει για επαναχρησιμοποίηση σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι τα χρειάζονται όχι μόνο για να αθληθούν, αλλά και στην καθημερινότητά τους. Το πρόγραμμα ‘Άστα να τρέξουν ξανά’ φέρει την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ).
Η συλλογή των αθλητικών παπουτσιών θα λάβει χώρα κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών καθώς και της γραμματείας αγώνα.
*Το συλλεχθέν υλικό του προγράμματος θα παραδοθεί στο  ΝΠΔΔ Κοινωνική Προστασία και Αλληλεγγύη του Δήμου Μεγαλόπολης για την ενίσχυση των απόρων οικογενειών Μεγαλόπολης.    

Πρόγραμμα φιλοξενίας Run the Theatre:

Η Μεγαλόπολη Αρκαδίας σας καλεί όλους στις 5 Μαΐου στην μεγάλη δρομική γιορτή της Run the Theatre 2019”. Στο πλαίσιο αυτό η Οργανωτική Επιτροπή ξεκινά ένα «Πρόγραμμα Φιλοξενίας» συνάπτοντας συνεργασία με τα καταλύματα του Δήμου Μεγαλόπολης καθώς και της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα:
  • Οι δρομείς μπορούν να έχουν έκπτωση 20% στη διαμονή σε όλα τα καταλύματα της περιοχής μετά από απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία με το κατάλυμα.
  • Late check out για όλους, την Κυριακή του αγώνα!
Πληροφορίες για τα συμμετέχοντα στο Πρόγραμμα καταλύματα μπορείτε να βρείτε στο link: https://www.runthetheatre.gr/odigos-episkepton/metakinisi-kai-diamoni/

Τα αναμνηστικά των δρομέων:
Η Οργανωτική Επιτροπή έδωσε στην δημοσιότητα το εικαστικό του μοναδικά φιλοτεχνημένου μεταλλίου του Run the Theatre καθώς επίσης και το εικαστικό του επίσημου t-shirt της Διοργάνωσης, το οποίο θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς καθώς και όλοι οι εθελοντές!

Δώρα και τυχερές κληρώσεις:

Η Νο1 εταιρεία running παγκοσμίως, New Balance, τρέχει μαζί μας στο Run the Τheatre 2019 και έχει προετοιμάσει πολλά δώρα για τους συμμετέχοντες!

Αναλυτικά:
·         12 ζώνες water bottle belt για τους πρώτους νικητές και νικήτριες των 5 χλμ. και 10 χλμ.
·         2 ζευγάρια παπούτσια new balance 880v9 για κληρώσεις στους συμμετέχοντες μετά την επίσημη ανάρτηση των αποτελεσμάτων (5 και 10 χλμ.)
·         6 ζώνες water bottle belt για κλήρωση στο αγώνισμα των 10 χλμ.
Το κατάστημα ιατρικών & ορθοπεδικών ειδών People Care (φροντίδα και αποκατάσταση) στην Μεγαλόπολη τρέχει μαζί μας στο Run the Τheatre 2019 και προσφέρει 2 δωρο-επιταγές, για τους συμμετέχοντες ύστερα από κλήρωση μετά την επίσημη ανάρτηση των αποτελεσμάτων!

Παρουσιάστηκαν οι ΧΟΡΗΓΟΙ που στηρίζουν τη Διοργάνωση:

  • Επίσημος Χορηγός: EUROBANK
  • Χορηγοί: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ Α.Τ.Ε., ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ Α.Ε.
  • Προμηθευτές: ΑΜΣΤΕΛ FREE, ΙΟΛΗ, NEW BALANCE, HIGH5, ΗΛΙΟΣ Βιομηχανία Ζυμαρικών, PEOPLE CARE
  • Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, ΕΡΑ σπορ, ΕΡΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΕΜΦΑΣΙΣ 91,8, LIFE FM 88, EMTER MESSINIA ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 91,5, Running News, ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, ΡΑΔΙΟ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ, FLY FM 89,7.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ