ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Ο Γ.Γκιόλας στην τελετή μνήμης των 88 φονευθέντων στις Λίμνες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:28:00 μ.μ. | | |
 Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση- τελετή μνήμης και απόδοσης τιμής, στις Λίμνες Αργολίδας την Κυριακή 12 Μαίου 2019.

Ο βουλευτής κατέθεσε στεφάνι και στην αναφορά του για την απάνθρωπη πράξη της εν ψυχρώ δολοφονίας 88 ανθρώπων στο ηρωικό χωριό των Λιμνών, το τριήμερο 24, 25 και 26 Μαίου 1944, από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής, είπε εν συντομία τα εξής:

«Το αίμα των αδίκως φονευθέντων συμπατριωτών μας είναι ακόμη νωπό, γιατί οι μνήμες των Λιμνιατών είναι ακόμη ζωντανές. Γιατί όμως ο Γερμανικός λαός, που έβγαλε τον Γκαίτε, τον Σίλερ και τόσους άλλους σπουδαίους ανθρώπους των Γραμμάτων και του Πολιτισμού, εξετράπη σε τόσο ανείπωτες βιαιότητες εις βάρος αθώων ανθρώπων;

Η απάντηση βρίσκεται στη Ναζιστική φιλοσοφία που είχε διαποτίσει μέσω δημαγωγικών, μισαλλόδοξων και υπεροπτικών τάσεων με το Χιτλερικό δόγμα «Γερμανία πάνω απ’ όλα στον κόσμο», (Deutschland uber alles), που καλλιεργήθηκε τεχνηέντως και δυστυχώς βρήκε ανταπόκριση από μεγάλη μερίδα Γερμανών εκείνης της εποχής και αιματοκύλισε την Ευρώπη με εκατομμύρια νεκρούς.

Αυτές τις συγκαλυμμένες εκφράσεις μισαλλοδοξίας , υπεροχής, μοναδικότητας της φυλής, ψευδοπατριωτισμού και εν τέλει ωμού και απροκάλυπτου φασισμού, οφείλουμε να αντιπαλέψουμε και σήμερα. Όσο κι αν εμφανίζονται ενάντιες στο «σύστημα» και αντιτάσσονται δήθεν την πλουτοκρατία, η ωμή βία, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία από τις οποίες διακατέχονται, δεν κρύβονται γιατί τους προδίδουν οι απάνθρωπες πράξεις παντοίων βιαιοτήτων, έως και δολοφονίες ανθρώπων, λόγω της εθνικότητάς τους, της διαφορετικής συμπεριφοράς των και της πολιτικής δράσης ενάντια στον φασισμό.

Γι’ αυτό και ο Ελληνικός λαός έχει καταδικάσει τους φασίστες και κρυπτοναζιστές στη συνείδησή του, απομονώνοντάς τους, αναμένοντας τη δίκαιη τιμωρία και ποινική καταδίκη, που δεν θα αργήσει να αποδοθεί».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ