ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Ιωάννης Γκιώνης: Τουριστική προβολή της Ερμιονίδας - Άξονας δράσης

Ιωάννης Γκιώνης: Τουριστική προβολή της Ερμιονίδας - Άξονας δράσης
 Ο Τουρισμός αποτελούσε ανέκαθεν την «βιομηχανία» της Ελλάδας. Πολλές περιοχές της Ελλάδας και κυρίως τα νησιά μας στηρίζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομία τους στα έσοδα από τον τουρισμό. Κύριο μέλημα του υποψήφιου Δημάρχου Τάσου Λάμπρου και των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του είναι η αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Ερμιονίδα κατά τρόπο στοχευμένο.

Η Ερμιονίδα , σαν τόπος, έχει μεγάλη δυνατότητα τουριστικής ανάπτυξης σε πολλούς τομείς. Έχει, όμως , και σημαντικές ελλείψεις οι οποίες πρέπει να εξαλειφθούν ουσιαστικά. Παραθέτω τις απόψεις μου για όλα τα θέματα.

Σκοπός της παράταξης ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ είναι η δημιουργία τουριστικής κίνησης στην Ερμιονίδα καθ’ όλο το έτος. Όχι μόνο τους θερινούς μήνες, που κατά γενική ομολογία έχει περιοριστεί σε σαράντα (40) το πολύ ημέρες.

Πόλο έλξης των τουριστών καθ’ όλη την διάρκεια τους έτους θα αποτελέσουν:

Α) τα ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής (πόλη των Αλιέων, μπίστι, σπήλαιο Φράγχθι κ.λ.π.) τα οποία θα συνδεθούν με αναγνωρισμένα και επίσημα μονοπάτια , όπως ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο μου για να προσελκύσουμε τον περιπατητικό τουρισμό που ακμάζει στην Ευρώπη.

Β) οι σπουδαίες εκκλησίες, μονές και τα εξωκκλήσια της Ερμιονίδας, που επίσης θα αποτελέσουν μέρος των μονοπατιών,

Γ) το υπέροχο φυσικό περιβάλλον, το οποίο ήδη αναδεικνύεται από την ύπαρξη μονοπατιών, που θα συντηρηθούν και αναδειχθούν, αλλά και από την δημιουργία νέων. Το φυσικό περιβάλλον της Ερμιονίδας προσφέρει τις εξής δυνατότητες:

Γ1) δημιουργίας αναρριχητικού πάρκου στην περιοχή «Καταφύκι» και «Ορθολίθι»,

Γ2) άθλησης και προπονήσεως σε χωμάτινες και ασφάλτινες διαδρομές της Ερμιονίδας

Γ3) αξιοποίησης του υπέροχου υδάτινου στίβου της λίμνης Βερβερόντα Πορτοχελίου και της εκεί λειτουργούσας εδώ και σαράντα και πλέον χρόνια σχολής εκμάθησης θαλασσίου σκι του Δημητρίου Κουρούνη και ήδη του Δημητρίου Φραντζή, οι οποίοι είναι σπουδαίοι δάσκαλοι και μπορούν να προσφέρουν σε κάθε τουρίστα που ενδιαφέρεται την υπέροχη εμπειρία του θαλασσίου σκι. Κύριος σκοπός μας είναι η έλευση στην Ερμιονίδα κατά την χειμερινή περίοδο Εθνικών ομάδων που ασχολούνται με το θαλάσσιο σκι για προπόνηση. Έχουμε την αμέριστη συμπαράσταση των προαναφερθέντων προσώπων. Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται ουσιαστική τουριστική κίνηση από μικρά γκρουπ με σημαντική όμως οικονομική άνεση.

Γ4) γνωριμίας του τουρίστα με τις ομορφιές του βυθού της Ερμιονίδας με την σύμπραξη των επιχειρηματιών της περιοχής που ασχολούνται με τις καταδύσεις (Γιάννης Λούμης κ.λ.π.).

Γ5) αξιοποίησης των ασφάλτινων διαδρομών της περιοχής με την έλευση ομάδων ποδηλασίας για προετοιμασία κατά την χειμερινή περίοδο. Η περιοχή της Ερμιονίδας έχει ήπιο, κατά γενική ομολογία, Χειμώνα και μικρή κίνηση αυτοκινήτων κατά το διάστημα αυτό. Έτσι οι ομάδες ποδηλασίας μπορούν να προετοιμάσουν τους ποδηλάτες τους προπονώντας αυτούς με ασφάλεια στους δρόμους της Ερμιονίδας. Η χάραξη των δρόμων της Ερμιονίδας με τις συνεχείς στροφές, τις μικρές ευθείες και τις ανηφόρες με μέση και μεγάλη κλίση προσφέρουν ουσιαστική προπόνηση στους ποδηλάτες, διότι τους εξασκούν τεχνικά και μυικά στον μέγιστο βαθμό. Αρκεί να αναδείξουμε στοχευμένα την δυνατότητα αυτή.

Δ) η δυνατότητα άθλησης και ψυχαγωγίας μέσω του αθλήματος της ιστιοπλοΐας σε συνδρομή με τους λειτουργούντες ναυτικούς συλλόγους και τις Ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που ασχολούνται σχετικά.

Ε) Η γαστρονομία της περιοχής και ο αγροτουρισμός.

Επίσης , πόλο έλξης θ’ αποτελέσουν οι άρτιες διοργανώσεις αθλητικών, ποδηλατικών και κολυμβητικών αγώνων, αλλά και άλλων σπορ θαλασσίων και μη με στόχο την προσέλευση μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων, συνοδών και φίλων τους. Επιδίωξη μας αποτελούν οι διοργανώσεις ιστιοπλοϊκών αγώνων ακόμα και σε σύμπραξη με τα γειτονικά νησιά της Ύδρας και των Σπετσών, αλλά και με άλλα νησιά. Μέσω των αγώνων και της κατάλληλης ονομασίας τους σε συνδυασμό με την οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων αναδεικνύονται οι σημαντικές αρχαιότητες της περιοχής «πόλη των Αλιέων» και «σπήλαιο Φράγχθι» που αποτελούν τα πλέον σημαντικά «χαρτιά» της τουριστικής προβολής μας.

Μέλημα μας επίσης αποτελούν οι καθαρές παραλίες, η συντήρηση και αξιοποίηση τους σε οργανωμένες πλαζ και η απόκτηση γαλάζιων σημαιών. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί να καταστεί γνωστή η ύπαρξη και προσέγγιση τους με σωστή σηματοδότηση και να παρέχουμε στον λουόμενο όλες τις ανέσεις με ασφάλεια. Για τον λόγο αυτό θα δημιουργήσουμε σωστή προβολή των όμορφων παραλιών της Ερμιονίδας μέσω της επίσημης σελίδας του Δήμου Ερμιονίδας, αλλά και μέσω της δημιουργίας πρόσθετης σελίδας για την τουριστική προβολή τόπου μας. Πρόσθετη και σημαντική βοήθεια θα αποτελέσει η δημιουργία εφαρμογής για κινητά και τάμπλετ (application) ειδικά για την τουριστική προβολή και τις παραλίες της Ερμιονίδας , όπου θα περιλαμβάνεται ο τρόπος και η δυνατότητα προσέγγισης τους και οι ανέσεις που προσφέρουν. Έτσι διαφημίζονται αυτές , αλλά και οι λειτουργούσες σ’ αυτές επιχειρήσεις. Η άρτια ηλεκτρονική τουριστική προβολή της περιοχής μας είναι ένα έργο που μπορεί να γίνει άμεσα και γρήγορα με σημαντική ωφέλεια για τον τόπο.

Για να επιτύχουμε όλα τα παραπάνω, αλλά και άλλα πολλά, θα πρέπει κατά την διάρκεια της επίτευξης όλων αυτών να επιλύσουμε τα σημαντικά θέματα που μας απασχολούν, δηλαδή του νερού, της καθαριότητας, της οδοποιίας , αλλά και της στελέχωσης και επάνδρωσης του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου με περισσότερες ειδικότητες γιατρών και κατάλληλου προσωπικού.

Όλα τα παραπάνω ο υποψήφιος Δήμαρχος Τάσος Λάμπρου , εγώ προσωπικά και οι λοιποί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι τα έχουμε υπόψη μας, γνωρίζουμε το πως θα τα καταφέρουμε και θα δουλέψουμε με όλες τις δυνάμεις μας για να τα επιτύχουμε. Αρκεί να μας εμπιστευτείτε και μας δώσετε την ώθηση να τα επιχειρήσουμε και πετύχουμε. Ένα είναι σίγουρο.

Με δήμαρχο τον ΤΑΣΟ ΛΑΜΠΡΟΥ το αύριο της Ερμιονίδας καθίσταται ΕΥΟΙΩΝΟ, ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ και ΛΑΜΠΡΟ.

Με εκτίμηση
Ιωάννης Γκιώνης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ