Παρασκευή, 3 Μαΐου 2019

Ο Γαβρόγλου απαντάει στον Ανδριανό για τα δεδουλευμένα των μαθητών που παρακολουθούν Τάξη Μαθητείας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:57:00 μ.μ. |
Ο Γαβρόγλου απαντάει στον Ανδριανό για τα δεδουλευμένα των μαθητών που παρακολουθούν Τάξη Μαθητείας
 Στην 984/21-03-2019 Αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας και αν. υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός με θέμα την καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων σε μαθητές που παρακολουθούν το Μεταλυκειακό έτος - Τάξη Μαθητείας απάντησε ο αρμόδιος Υπουργός Εσωτερικών κ. Κ. Γαβρόγλου.

Στην απάντηση επισημαίνονται μεταξύ άλλων τα εξής:

«Σύμφωνα με το αρ. πρωτ.1905/18-4-2019 έγγραφο της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ Τομέα Παιδείας έχει ολοκληρωθεί και η καταβολή επιδοτήσεων των μαθητευομένων για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2019, εκτός έξι (6) σχολικών μονάδων από τις οποίες αναμένεται η οριστικοποίηση των υποβαλλόμενων στοιχείων.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη ομαλοποιηθεί η λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος ώστε να διασφαλιστεί η έγκαιρη ανά μήνα καταβολή των αμοιβών σύμφωνα με τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις.

Αναφορικά με τα εξέταστρα που καταβάλλονται για τη συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην σχετική ΚΥΑ, οι υποψήφιοι απαλλάσσονται της υποχρέωσης καταβολής των εξέταστρων για το χρονικό διάστημα αυτό, όπως κάθε φορά ανακοινώνεται κατά τον προγραμματισμό των εξετάσεων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.».
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ