ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Σε γιορτή του εθελοντισμού μετατράπηκε η Δημιουργία Μεσογειακού Πάρκου στο Τολό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:12:00 μ.μ. | |
Σε γιορτή του εθελοντισμού μετατράπηκε η Δημιουργία Μεσογειακού Πάρκου  στο Τολό
 Παρά το σύντομο ξέσπασμα της βροχής, ενθουσιώδεις εθελοντές, παιδιά, νέοι και ηλικιωμένοι, βρέθηκαν στις 27 Μαΐου το πρωί, στο Τολό για να φυτέψουν λουλούδια, βότανα, θάμνους, δέντρα και γκαζόν στο παρκάκι δίπλα στο σχολείο του Τολού. 
Το έργο είχε τίτλο : «Επιστροφή στις ρίζες μας» - Δημιουργία Μεσογειακού Πάρκου. Προορίζεται να γίνει μια συνεχής και μακροπρόθεσμη περιβαλλοντική πρωτοβουλία με στόχο να προσφέρει ένα όμορφο περιβάλλον για μελλοντικές πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις. Αυτός ο εορτασμός του εθελοντισμού, της φιλίας των λαών, της οικολογίας, του πολιτισμού και της γαστρονομίας ένωσε πολλούς ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων σε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε την κουλτούρα της Μεσογειακής διατροφής και παράλληλα να αισθανθούν οι καλεσμένοι μας μέρος της κοινότητας του Τολού.
Εκτός από τη δεντροφύτευση και τη φυτοφύτευση είχαμε προγραμματίσει μάθημα μαγειρικής, όπου εθελόντριες δίδαξαν τη τέχνη του καθαρίσματος φρέσκου ψαριού κ πως διακρίνουμε τα φρέσκα, μετέπειτα τους έδειξαν την εκτέλεση της συνταγής του "σαβόρι" ή "σαβόρο", έφτιαξαν χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι. Ευχαριστούμε πολύ τα εστιατόρια που μας έστειλαν ψητό κοτόπουλο στα κάρβουνα, γύρο χοιρινό και καρυδόπιτα, και τη κάβα του χωριού για τα ποτά. Τέλος απολαύσαμε την υπέροχη και δροσιστική σπιτική λεμονάδα που μας έφτιαξε νέος του χωριού μας υπό τις μελωδίες ελληνικής μουσικής που μας έπαιξε ο DJ Angelo.
 Την εκδήλωση παρακολούθησε επίσης εκπρόσωπος της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος ήταν ενθουσιώδης και υποσχέθηκε την υποστήριξή του σε τυχόν μελλοντικά έργα των φορέων μας σε συνεργασία με αμερικανικά πανεπιστήμια.
Ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στο Πανεπιστήμιο RUΤGERS από το Ν. Jersey, των ΗΠΑ και μεμονωμένους χορηγούς (έχει ανακοινωθεί ήδη αναλυτική λίστα χορηγών που συνεισέφεραν σε οικονομική ενίσχυση, υλικά, φυτά, τρόφιμα, ποτά, ψάρια, κ.τ.λ.) χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσαμε πραγματικά ούτε να ονειρευτούμε να ξεκινήσουμε αυτό το έργο.
Ένα ακόμα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους εθελοντές που έδωσαν το χρόνο και την ενέργεια τους ώστε να βελτιώσουν το περιβάλλον της κοινότητας δημιουργώντας αυτό το υπέροχο περιβάλλον. Τέλος, ιδιαίτερη μνεία θέλουμε να κάνουμε στα παιδιά της Στ' ταξης του Δημοτικού Τολού που βοήθησαν δουλεύοντας σκληρά στο παρκάκι αλλά και απομακρύνοντας τα ζιζάνια από τα παρτερια και μαζεύοντας τα σκουπίδια από την παιδική χαρά τους. Αυτά τα παιδιά θα αναλάβουν να καταγράψουν σε βίντεο τις ιστορίες των συγχωριανών μας για ένα χρόνο, έτσι θα δημιουργήσουν τη πρώτη αρχειοθήκη ιστοριών της ζωής στο Τολό.
Η μελλοντική γενναιοδωρία σας μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη του πάρκου βοηθώντας μας υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερες ιδέες.
Για να υποστηρίξετε τις προσπάθειές μας να φυτέψουμε περισσότερα φυτά το 2019, παρακαλούμε επικοινωνήστε με:
Αναστάσης Κουγιάς: 6972302750
Μανώλης Σκαλίδης: 6942981924
Μάνια Δεδέα: 6972540158
Αλέξανδρος Μιχαήλ: 6934737831

Με εκτίμηση οι διοργανωτές :
Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου
Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού
Σύλλογος Επαγγελματιών Τολού

Υγ. Πριν οι φοιτητές και εμείς υλοποιήσουμε το έργο στο παρκάκι ξεκινήσαμε από το λιμάνι του Τολού με ντόπιο σκάφος και κατευθυνθήκαμε στα ανοιχτά με σκοπό να συναντηθούμε με έναν νέο Τολιανό επαγγελματία ψαρά που σήκωνε τα δίχτυα του, αυτός μίλησε στους φοιτητές για την ντόπια αλιεία, τα είδη των ψαριών, την εποχικότητα, τη βιωσιμότητα, τη καθημερινότητα του, τους φόβους και τα όνειρα του. Ήταν μια υπέροχη στιγμή για τα παιδιά που άκουγαν με προσοχή. Μετέπειτα επισκεφθήκαμε τη νήσο Ρομβη όπου και τα παιδιά έμαθαν για την ιστορία μας, έκαναν μπάνιο κ μετά μάζεψαν εθελοντικά τα σκουπίδια και τα μικροπλαστικα κατά μήκος της παραλίας και του μονοπατιού που οδηγεί μέσα από το δάσος στην άλλη πλευρά του νησιού


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ