ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Έγκλειστοι των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας παρουσίασαν την δική τους θεατρική παράσταση

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:01:00 μ.μ. | | |
Έγκλειστοι των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας παρουσίασαν την δική τους θεατρική παράσταση
 Όχι , αυτή η Τρίτη δεν είναι σαν τις άλλες . Μπορεί ο ήλιος να έχει περάσει τον μισό θόλο τ ουρανού , και οι ακτίνες του να σπέρνουν την θέρμη τους .Μπορεί τα αυτοκίνητα να διασχίζουν την άσφαλτο με ιλιγγιώδη ταχύτητα , ροκανίζοντας έτσι χρόνο και απόσταση που ενώνει το Ναύπλιο με το Αργος .


Μπορεί η πινακίδα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΙΡΥΝΘΑΣ να προσελκύει την α- διάφορη και συνήθως ανορθόγραφη ανάγνωση των περαστικών . Μπορεί να συμβαίνουν σε ανάλογη διαβάθμιση όλα αυτά , αλλά αυτή η Τρίτη έχει κάτι το διαφορετικό .

Είναι αλήθεια πως στην φυλακή και το λίγο ακόμη έχει βαρύνουσα σημασία . Θα έλεγα βαρύνουσα διάρκεια .. Είναι κατανοητό σε πρώτη ανάγνωση ότι μέσα στον αδιαφανή χώρο των φυλακών , όταν διοχετεύουμε ερεθίσματα , εργαλεία που προάγουν την εξάσκηση της επικοινωνίας , συμβάλλουν ώστε οι συμμετέχοντες να διεκδικήσουν εκ νέου την φαντασία . Κυρίως όμως συμβάλλουν ώστε να κτίσουν γέφυρες αναγκαίες και χρήσιμες για την κοινωνική τους επανένταξη . Παράλληλα βοηθούν στην αντίληψη του τρόπου που βλέπουν γενικότερα τον κόσμο.

Στο μεσοδιάστημα που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο .. κρατούμενος έγκλειστος της φυλακής .. έως το καλλιτέχνης έγκλειστος της τέχνης , εκείνο που προέχει είναι ο τρόπος λειτουργίας της ομάδας , να μας παραπέμπει σε κάτι σαν εργαλείο ψυχαγωγίας , γυμναστήριο συναισθημάτων . 

Τι πιο ανθρώπινο από το να μας δίνεται η ευκαιρία όχι να παίξουμε θέατρο , αλλά να παίξουμε με το θέατρο .. !

Αυτό έγινε την Τρίτη 28 Μαΐου όπου έγκλειστοι των Αγροτικών Φυλακών Τίρυνθας παρουσίασαν στην δική τους θεατρική σκηνή την πνευματική πραμάτεια τους .. . Ο << ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ >> τρόπος από- δρασης αποτέλεσμα θεατρικού εργαστηρίου τους .

Υπό μορφή αναλογίου Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ του Ιάκωβου Καμπανέλλη , παίχθηκε με θεατές συγκρατούμενους αλλά και με παρουσία της δ/νσης των φυλακών καθώς και φίλων, εθελοντών/τριών προγραμμάτων φυλακών .. Στον ρόλο του Δημάρχου ο Κ. Κ. 

Πολύτιμη συμβολή και συμμετοχή στο εικαστικό μέρος ( ζωγραφική,σκίτσο ) του καλλιτέχνη Ιωάννη Μπ.

Σημαντική βοήθεια στην τεχνική στήριξη του Ανδρέα Μανούχου και της Μαρίας Μπακάλη .
Κατά διαστήματα στην ομάδα συμμετείχαν : Κ.Κ. – Γ.Μ. – Π.Χ. - Θ.Κ—Γ. Π- Π.Μ. – Α.Δ. – Κ.Δ. -- Κ.Δ.Μ.-Π.Δ.

Ευχαριστώ και συγχαίρω όλη την ομάδα , καθώς και την Δ/ντρια των Φυλακών κ. Ευαγγελία Κατερίνη , την κοινωνική λειτουργό κ. Εφη Γεραμάνη για την γόνιμη συνεργασία μας . Ευχαριστώ θερμά την κ ¨Άλκηστις Κοντογιάννη συντονίστρια των προγραμμάτων ...

Κυριάκος Σάμιος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ