ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Κρυπτοτσικνιάς: Ο μικρόσωμος Ερωδιός που ξέρει να κρύβεται

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:53:00 π.μ. |
Κρυπτοτσικνιάς: Ο Ερωδιός που ξέρεις να κρύβεται
Έναν κρυπτοτσικνιά εντόπισε ο φωτογραφικός φακός σε τοποθεσία του υδροβιότοπου Νέας Κίου στην Αργολίδα το Σάββατο 11 Μαΐου 2019.
 Ο Κρυπτοτσικνιάς είναι ένα είδος μικρόσωμου ερωδιού, αρκετά κοινός αλλά δύσκολος στην παρατήρηση. Είδος της Ν. Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Β.Α. Αφρικής, μεταναστεύει στο τέλος του καλοκαιριού στην Αφρική για να ξεχειμωνιάσει. Στην χώρα μας καταφτάνει την Άνοιξη .
Παραμένει καλά κρυμμένος και καμουφλαρισμένος, όπως δηλώνει και το όνομα του. Όταν όμως πετάξει «μεταμορφώνεται» αφού τεντώνει τις φτερούγες του και φαίνεται σχεδόν ολόλευκος. Κατά την αναπαραγωγική περίοδο γίνεται πιο ζωηρόχρωμος.
Αποφεύγει το αλμυρό νερό, ενώ προτιμά βάλτους, λίμνες και τα ποτάμια με πυκνή βλάστηση. Τρέφεται με βατράχια, μικρά ψάρια, έντομα. Ενώ συνήθως ψάχνει για την τροφή του το σούρουπο και τις υπόλοιπες ώρες παραμένει κρυμμένος. Γεννάει 4-6 γαλαζοπράσινα αυγά.
Ο κρυπτοτσικνιάς (Ardeola ralloides) περιλαμβάνεται στο «Κόκκινο βιβλίο των απειλούμενων ζώων της Ελλάδας» Ο πληθυσμός του στην Ελλάδα (400-700 ζευγάρια ) υπολογίζεται στο 2,5% του ευρωπαϊκού.


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ