ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Μικρό αφιέρωμα στον αξέχαστο Δάσκαλο και Λογοτέχνη Διογένη Μαλτέζο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:45:00 π.μ. |
Μικρό αφιέρωμα στον αξέχαστο Δάσκαλο και Λογοτέχνη Διογένη Μαλτέζο
 Ο αγαπημένος δάσκαλος κύριος Διογένης. Ένας ακόμα παράξενος Χριστιανός . Ένας ατόφια πνευματικός άνθρωπος . Όχι από εκείνους τους πολλούς , που εύκολα τους απονέμουμε τούτον τον τίτλο. 

Μα από αυτούς τους λίγους , που ως του Θεού διδακτοί, τον άκουγαν Εκείνον …τον Βασιλέα Παράκλητο να τους ψιθυρίζει μυστικά τις ευλογημένες παραξενιές τους ...Ευγενής , της διακρίσεως εραστής !Λιγομίλητος μα λαλίστατος ! Εκείνες οι υπέροχες εύγλωττες σιωπές του ανάμεσα στις ζωντανές του λέξεις …Φίλος του Χριστού . Μαζί Του σε κάθε Ευαγγελικό βήμα . Στα Εωθινά , στις πράξεις των συνεχιστών Αποστόλων όλων των αιώνων, στων μακαρισμών τα σωστικά τα δέοντα , στου Ιωάννου το Φως …Ο κύριος Διογένης είχε το χάρισμα να σου μεταδίδει την μόνη αληθινή Χαρά και να σε μεταφέρει στο τότε , που πάντοτε ζούσε ως τώρα … Άπειρες ώρες διδασκαλίας . Το πιο προσφιλές του μάθημα , εκεί στα θρανία της Αργειακής γης , ήταν η Αγάπη ! Αγαπούσε της ζωής τα σημάδια τα φανερά και τα άδηλα . Στίλβωνε με τις διδαχές του όλα τα έμψυχα και τα άψυχα , να καθρεφτίζεται πάνω τους ο ποιητής Θεός! Σε όλα έβλεπε τον Θεό τον Ζώντα ! Σε ένα κελάηδισμα , σε ένα ευσκιόφυλλο αρχαίο λιόδεντρο, στην γλυκάδα ενός γεννήματος της γης , στο άρωμα του βρεγμένου χώματος . Τα λόγια του μια αύρα λεπτή να δροσίζει τα πρόσωπά μας , να υγραίνει τα μάτια μας , να συνταράσσει τις ψυχές μας στον δρόμο προς Εμμαούς … 
Αμέτρητες και οι ώρες των ραδιοφωνικών του εκπομπών . Πριν από πολλά χρόνια ένα πρωινό Κυριακής μέσα το Τριώδιο των Ρόδων, τον άκουσα για πρώτη φορά ! Ένα ραδιοφωνικό αρχονταρίκι , να παρατείνει μετά το δι ευχών , τους ήχους της ημέρας και τα θυμιάματα , που ακόμα σαν νεφέλες ταξίδευαν στους παντοκρατορινούς θόλους . Κοιμήθηκε μακάριος , γαλήνιος και πλήρης θεοβλογήτων ονείρων παραμονές Σταυροπροσκύνησης . Η ψυχή του θα αντικρίσει την λυτρωτική κρίση μέσα στο λατρεμένο του Πεντηκοστάρι . Όλοι οι αγαπημένοι του ήρωες , Χριστοφόροι και γαλήνιοι δέονται για εκείνον που τόσο τους σεβάστηκε και στον Παράδεισο όλο σεργιανούσε μαζί τους από τούτον τον κόσμο.

Αγαπημένε μας κύριε Διογένη , δάσκαλε , συγγραφέα , παρηγορητή , γητευτή των ψυχών , μοναχικέ της εύλαλης σιωπής κήρυκα , του Χριστού διαλεχτέ συνοδίτη , παράξενε εσύ Χριστιανέ , έλα και σήμερα! Εύχου για όλους μας εκεί, στην Άνω Τιβεριάδα!
Νώντας Σκοπετέας
Απόσπασμα το κείμενο : Ο κύριος Διογένης. Ένας ξεχωριστός …παράξενος Χριστιανός
και την εκπομπή με τίτλο : ''Αυτοί οι ...παράξενοι Χριστιανοί''

Με αφορμή την συμπλήρωση 40 ημερών από την κοίμηση του Διογένη Μαλτέζου, δασκάλου, λογοτέχνη και παραγωγού εκπομπών στο Ορθόδοξο Χριστιανικό ραδιόφωνο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ