ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις τιμά το Άργος τον Πολιούχο του Άγιο Πέτρο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:46:00 μ.μ. | |
Λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Άργος για τον Άγιο Πέτρο τον Θαυματουργό (βίντεο)
 Η πόλη του Άργους τιμά τον προστάτης Άγιο Πέτρο επίσκοπο Άργους τον θαυματουργό με λαμπρές θρησκευτικές εκδηλώσεις.
Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 3 Μαΐου 2019 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, εψάλη Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου και με την παρουσία των Μητροπολιτών, Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου, Σπάρτης Ευστάθιου , Άρτης Καλλινίκου , Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ὠρωπού Κυρίλλου, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα , Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητου , Μάνης Χρυσοστόμου, του πρώην Μητροπολίτη Άρτης Ιγνατίου, του Επισκόπου Τεγέας και βοηθού του Μητροπολίτη Μαντινείας , Θεόκλητου και του τοπικού Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και της Ιεράς Εικόνος του Αγίου , σε όλη την πόλη παιανιζούσης της δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Άργους Μυκηνών προς ευλογία των πιστών.
 Ανήμερα της εορτής του Αγίου Σάββατο 4 Μαΐου τελέσθηκε Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου Σπάρτης Ευστάθιου, παρουσία των Μητροπολιτών, Μάνης Χρυσοστόμου, Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου,  Άρτης Καλλινίκου, Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου Θεόκλητου, Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρα, του πρώην Μητροπολίτη Άρτης Ιγνατίου, και του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου.
 Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο πρώην Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος. Στους εορτασμούς του Αγίου Πέτρου παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Αργολίδας Γ.Ανδριανός και Γ. Μανιάτης, Γ. Γκιόλας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Αναστάσιος Χειβιδόπουλος , ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Πελοποννήσου Π. Νίκας και Γ. Δέδες, ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Π.Διολίτσης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι κα.
Μετά το πέρας της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Πρωτοπρεσβυτερος και Πρόεδρος του ΙΣΚΕ π. Γεώργιος Σελλής, ευχαρίστησε του Μητροπολίτες, τις πολιτικές και στρατιωτικές αρχές και τους πιστούς που τίμησαν την εορτή του Αγίου Πέτρου. Στους πανηγυρικούς εορτασμούς έψαλε ο "Βυζαντινός Χορός Άγιος Πέτρος Επίσκοπος Άργους" υπό την διεύθυνση του Ιωάννη Χαβιαρλή.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ