ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

Σαν σήμερα η καθέλκυση του Τιτανικού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:32:00 μ.μ. |
Σαν σημερα η καθέλκυση του Τιτανικού
31 Μαΐου 1911 καθελκύεται το υπερωκεάνειο «Τιτανικός».. Το εκπληκτικό κρουαζιερόπλοιο, ενώ πραγματοποιούσε το παρθενικό του ταξίδι, βυθίστηκε στα παγωμένα νερά του βόρειου Ατλαντικού, παρασύροντας στο θάνατο 1.500 από τους επιβάτες του.

Το πιο θρυλικό ναυάγιο στην ιστορία σημειώθηκε στις 15 Απριλίου το 1912

Εκείνο το κατασκευαστικό θαύμα για την εποχή του, το "αβύθιστο" πλοίο, όπως είχε χαρακτηριστεί, έμελλε να έχει τόσο ξαφνικό και απρόσμενο τέλος...

Το μήκος του 270 μέτρα και πλάτος 28 μέτρα... Υπερπολυτελές υπερωκεάνειο με πέντε καταστρώματα, όπου φιλοξενήθηκαν στο μοναδικό του ταξίδι μερικοί από τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Μαζί τους και εκατοντάδες μετανάστες από τη Μεγάλη Βρετανία, την Ιρλανδία, τη Σκανδιναβία καθώς και από άλλες περιοχές σε όλη την Ευρώπη, οι οποίοι αναζητούσαν μια νέα ζωή στη Βόρεια Αμερική με καλύτερες συνθήκες...

Στις 14 Απριλίου 1912, ύστερα από τέσσερις ημέρες ταξιδιού και αφού είχε διανύσει περίπου 375 μίλια (600 km) νότια της Νέας Γης, το θρυλικό υπερωκεάνειο, συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στις 11:40 μ.μ. ώρα πλοίου.Το παγόβουνο έσκισε το κύτος του πλοίου, πρώτα από την πλώρη, όπου καταστράφηκαν και τα 5 στεγανά μέρη του επιτρέποντας την εισροή νερών στο σκάφος. Ήταν έτσι σχεδιασμένο ώστε ακόμα και με την πλημμύρα 4 στεγανών, να μπορούσε να επιπλεύσει. Με 5 όμως, δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει. Βυθίστηκε 2 ώρες και σαράντα λεπτά αργότερα, στις 02:20 στις 15 Απριλίου.

Ο Τιτανικός παραμένει από τότε στο βυθό, σπασμένο σε δύο μέρη. Από το 1985 - τη χρονιά που ανακαλύφθηκε- αρκετοί δύτες έχουν ανασύρει χιλιάδες αντικείμενα που εκτίθενται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ