Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019

Εγκρίθηκαν τα τεύχη δημοπράτησης για τη μαρίνα Ναυπλίου και για τις αναπλάσεις σε Ψαρομαχαλά και Αιγίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:19:00 μ.μ. |
Εγκρίθηκαν τα  τεύχη δημοπράτησης για τη μαρίνα Ναυπλίου και για τις αναπλάσεις σε Ψαρομαχαλά και Αιγίου
 Εγκρίθηκαν τα  τεύχη δημοπράτησης της μαρίνας του Ναυπλίου με ΣΔΙΤ, προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ, και την ένταξη των έργων της ανάπλασης της συνοικίας του Ψαρομαχαλά και της οδού Αγίου του Ναυπλίου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 με συνολικό προϋπολογισμό 4 εκατομμύρια ευρώ περίπου. 

«Το Ναύπλιο αποτελεί την πόλη κόσμημα της Περιφέρειάς μας. Οι επενδύσεις που έχουμε ήδη κάνει και αυτές που έχουμε ήδη δρομολογήσει έχουν στόχο να την αναδείξουν ακόμα περισσότερο σε προορισμό αναφοράς» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και σημείωσε «με τη μαρίνα του Ναυπλίου με ΣΔΙΤ αναλάβαμε μια σπουδαία πολιτική πρωτοβουλία για τη χώρα. Είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται κάτι τέτοιο και είμαι βέβαιος ότι αμέσως μετά θα υιοθετηθεί καθολικά για τη δημιουργία μαρίνων στην Ελλάδα». 

Το έργο αυτό θα απαιτήσει, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, 40 εκατομμύρια ευρώ τα οποία θα προέλθουν από την ιδιωτική οικονομία.

Τα έργα των αναπλάσεων της συνοικίας του Ψαρομαχαλά, μια από τις ιστορικότερες και γραφικότερες περιοχές του Ναυπλίου, και της οδού Αιγίου, θα αναβαθμίσουν το αστικό περιβάλλον της πόλης του Ναυπλίου και θα βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών.

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ